Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Profinrg lanceert FuseGuard voor agrarische markt

Profinrg lanceert FuseGuard voor agrarische markt

Profinrg heeft de FuseGuard gelanceerd. Dit apparaat zorgt ervoor dat veelverbruikers meer stroom op kunnen wekken met zonnepanelen op een kleinverbruikersaansluiting (tot drie keer tachtig 80 Ampère). Dankzij de FuseGuard hoeven kleinverbruikers hun aansluiting niet te verzwaren wanneer er een groot zonnestroomsysteem wordt geïnstalleerd. De FuseGuard meet het stroomgebruik en regelt - wanneer het nodig is - het vermogen van de omvormers zodat het teruggeleverde vermogen niet boven het vermogen van de aansluiting uitkomt.

Ter illustratie: agrariër Jan van den Heuvel uit Woudenberg bouwde in 2012 een nieuwe pluimveestal. Het bedrijf heeft een stroomverbruik van vijfentachtigduizend kilowattuur per jaar, op een aansluiting van drie keer tachtig Ampère. Van den Heuvel wilde een zonnestroomsysteem dat in het volledige verbruik zou voorzien. Een belangrijk deel van het stroomverbruik vindt plaats op zonnige warme dagen (ventilatie). Uit metingen bleek een continue belasting van circa drie keer dertig Ampere. Theoretisch zou deze belasting volgens Profinrg bij het vermogen van de hoofdaansluiting kunnen worden opgeteld waardoor een zonnestroomsysteem van drie keer honderdtien Ampère zou kunnen worden geïnstalleerd. Echter zonder aanvullende maatregelen is er een voortdurend risico dat de hoofdzekering afslaat. De FuseGuard van Profinrg biedt volgens het bedrijf de oplossing. Wanneer men op zonnige momenten de leglijnen en de ventiloren uitschakelt, worden de omvormers direct terug geregeld zodat de zonnepanelen nog maximaal drie keer tachtig Ampère op de hoofdaansluiting leveren. Bij toename van de belasting (het aanschakelen van stroomverbruikers) wordt het vermogen van de omvormers direct weer opgevoerd. De FuseGuard kan worden toegepast op alle typen aansluitingen. De box is beschikbaar voor de omvormers van PowerOne.
Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!