Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonneveer in de vaart genomen

Zonneveer in de vaart genomen

In Nieuwkoop is afgelopen week de Zonneveer in de vaart genomen. De veerboot is voor honderd procent door de schippers (allen vrijwilliger) ontworpen en gebouwd, en het resultaat van een succesvol project. De voorgeschiedenis begon in 2011, toen bekend werd dat de sinds twaalf jaar in gebruik zijnde boot niet meer beschikbaar zou zijn. De schippers hebben toen het heft in eigen hand genomen: het oprichten van de Stichting Zonneveer Nieuwkoop, het ontwerpen van de boot, het verwerven van de financiële middelen en dan de feitelijke bouw (die door sponsoring van Provincie Zuid-Holland, de Rabobank, de ANWB en vele anderen financieel mogelijk werd gemaakt).

De bouw begon met kubieke meters piepschuim, lijmen, bewerken en vormgeven. De elektrische voorzieningen en accu’s werden ingebouwd en de opbouw voor de twaalf passagiers (al dan niet met fiets) en schipper werd gerealiseerd. Het zonneveer vaart voor honderd procent op zonne-energie(er is geen stekker aan boord) en is fluisterstil met de elektrische aandrijving onder de boot. Afgelopen week is het nieuwe zonneveer aan de Loswal te Noorden gedoopt door de vrouwen van de schippers, tijdens een bijeenkomst waarbij ook een aantal sponsoren aanwezig waren en ook Hans Beuker (voorzitter van de stichting) en Guus Elkhuizen (wethouder van Nieuwkoop).
Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

Fulltime (40 uur) - Nijmegen, 6546 BE
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!