Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar City 2013 Wageningen op 19 juni toneel van Solar Tour

Solar City 2013 Wageningen op 19 juni toneel van Solar Tour

Tijdens de Solar Days vonden er al drie Solar Tours plaats. Op 19 juni aanstaande maakt de Solar-Tourbus niet al te veel kilometers. Het Solar Energy Application Centre (SEAC) en Agentschap NL hebben ervoor gekozen deze dag met een bus vol belangstellenden door te brengen in en rond Wageningen. Als Solar City 2013 herbergt Wageningen volop zonne-energieprojecten die nationaal en internationaal de aandacht trekken. Ambitieus gemeentebeleid, innovatieve projectvormen en state-of-the-art duurzame architectuur zijn de dragende factoren voor die royale belangstelling.

In 2011 werd vanuit het gemeentebestuur de Stichting Zonne-energie geïnitieerd. Een stichting met een binnen Nederland uniek draagvlak. In de Raad van Advies zijn onder meer bedrijven, woningcorporaties en de universiteit vertegenwoordigd. De stichting is daarmee geen bestuursorgaan, maar werkelijk een duurzame- energieproject van de totale Wageningse samenleving geworden.
In Wageningen worden innovatieve projecten geïnitieerd en gerealiseerd die landelijk volop de aandacht genieten. Hieronder drie van veel meer voorbeelden.
1) In de wijk Havenlanden kregen huurders bij een renovatieplan de aanschaf van zonne-panelen aangeboden, tegen een verhoging van de huurprijs. Negenennegentig van de honderdvierentwintig huurders doen inmiddels mee. De Stichting Zonne- energie zorgde voor belangrijke ondersteuning in advies en communicatie.
2) Multi-functioneel bouwbedrijf Van Rennes is binnen en buiten Wageningen ambassadeur van een verhuurmodel waarbij zowel de kamer hurende studenten als de eigenaar/verhuurder profiteert van de geplaatste zonne- panelen.
3) Mogelijk nog meer in de belangstelling staat de toepassing van 'Herman, de stroomverdeler': deze verdeelt – uniek in Nederland - de zonne-energie over vijf appartementen van een Vereniging Van Eigenaren. Er blijkt veel behoefte aan navolging.

Aanmelden is mogelijk via de website van de Solar Tours.
Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Ecotecworld Nederland BV zoekt:

Technisch projectleider PV-installaties

Ecotecworld Nederland BV zoekt een technisch projectleider PV-installaties
Fulltime • Coevorden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!