Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fujifilm en FOM-instituut DIFFER samen in functionele films voor duurzame energie

Fujifilm en FOM-instituut DIFFER samen in functionele films voor duurzame energie

Hoe flikkerende plasmakanalen leiden tot functionele films voor duurzame energie: dat is de hamvraag van het nieuwe FOM Industrial Partnership Programme van Fujifilm en energieinstituut DIFFER. Door uitdagend onderzoek aan fundamentele plasmaprocessen ontwikkelen de partners de komende jaren geavanceerde materialen met uiteenlopende toepassingen voor onze meer bescherming van organische zonnecellen. Een nieuwe onderzoeksgroep van DIFFER krijgt hiervoor een plaats bij Fujifilm.

DIFFER-directeur Richard van de Sanden is blij met deze nieuwe samenwerking: 'Als we functionele folies grootschalig leren produceren hebben we een platform in handen om allerlei chemische processen efficiënt en energiezuinig te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het goedkoop scheiden van gassen. Dat is bruikbaar voor het opzetten van een CO2-neutrale energie-infrastructuur.' Andere toepassingen zijn efficiënte industriële waterzuivering, grootschalig opwekken van blue energy uit het mengen van zout en zoet water, of bescherming van organische zonnecellen tegen vocht en zuurstof.

De nieuwe onderzoeksgroep is onderdeel van FOM-instituut DIFFER en gaat van start met een senior wetenschapper en twee promovendi. De partners willen de groep op termijn uitbreiden met twee tot vier postdocposities en promotieplaatsen. De groep wordt gevestigd in het Plasma Competence Center van Fujifilm in Tilburg, waar de onderzoekers toegang hebben tot Fujifilms unieke apparatuur voor atmosferische plasmadepositie. Het onderzoeksprogramma duurt vijf jaar en heeft een totaal budget van drie miljoen euro. Het onderzoek is een onderdeel van het Industrial Partnership Programme (IPP) van FOM. Via IPP's koppelt FOM academische kennis aan industriële ambities, door middel van hoogstaand natuurkundig onderzoek in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.
Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Duramotion zoekt:

Technical Sales Manager

Duramotion is op zoek naar een Technical Sales Manager
Fulltime • Heerlen
Vattenfall zoekt:

Development Manager Large Scale Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Large Scale Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!