Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LTO-inkoopactie leidt tot tussenstand van zeven megawatt geïnstalleerd vermogen

LTO-inkoopactie leidt tot tussenstand van zeven megawatt geïnstalleerd vermogen

Tweehonderdvijftig boeren en tuinders, aangesloten bij één van de drie regionale LTO-organisaties, hebben sinds juni 2012 gezamenlijk ruim zeven megawattpiek (MWp) aan zonnepanelen geïnstalleerd. Dit is het voorlopige resultaat van twee grootschalige vraagbundelingsacties. Hiermee claimt het LTO initiatief de grootste inkoopactie van Nederland op het gebied van zonnepanelen te zijn, waar dit overigens niet het geval is gezien de omvang van de inkoopacties van Vereniging Eigen Huis.

Na een succesvolle eerste vraagbundelingsronde in de provincies Overijssel en Flevoland kreeg de vraagbundelingsactie een landelijk vervolg. Ruim vijfhonderd boeren toonden hierbij interesse. Leverancier New Energy Systems uit het Limburgse Schimmert won deze aanbestedingsronde. Om de grote order uit te kunnen voeren werd er samengewerkt met drie regionale installateurs (Agrisun, Energieker en Awizon). Tot op heden zijn er in de laatste ronde bij 206 bedrijven zonnepanelen geïnstalleerd.

De vraag naar zonnepanelen is nog steeds zeer groot bij agrariërs. Ook met het oog op een nieuwe landelijke subsidieregeling waar deze zomer meer duidelijkheid over komt. Hierbij krijgen agrariërs een bijdrage in de kosten als zij hun asbestdaken saneren en tevens zonnepanelen gaan installeren. Inmiddels loopt er een derde ronde. Deze ronde is ook op basis van onafhankelijke aanbesteding. Reeds tweehonderd deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld. Inschrijving van deze ronde sluit op 5 juni aanstaande. De inschrijvers krijgen dan binnen vier weken een offerte met het winnende aanbod. Als zij daar gebruik van willen maken volgt een offerte op maat.
Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Klantenservice medewerk(st)er

Wocozon zoekt een klantenservice medewerk(st)er.
32-40 uur • Utrecht - De Meern
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!