Solar Magazine - Ikaros Solar levert 6,4 megawattpiek aan projecten op in Verenigd Koninkrijk
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ikaros Solar levert 6,4 megawattpiek aan projecten op in Verenigd Koninkrijk

Ikaros Solar levert 6,4 megawattpiek aan projecten op in Verenigd Koninkrijk

Het Vlaamse Ikaros Solar heeft twee grote zonne-energieprojecten in het Verenigd Koningrijk opgeleverd met een totaal vermogen van 6,4 megawattpiek. De zonneparken liggen Devon en Hampshire en zijn eind maart op het net aangesloten. De projecten hebben recht op twee ROCs (Renewable Obligations Certificates), de Britse tegenhanger van de Vlaamse Groene Stroom Certificaten. In Andover (Hampshire) werd een voormalige luchthaven van de tweede wereldoorlog getransformeerd  in een zonnepark van 4,3 megawattpiek. In Langlands (Devon) werd een grondinstallatie van 2,1 megawattpiek gerealiseerd op een voormalig landbouwterrein.

'Wij zijn trots dat we opnieuw een demonstratie hebben kunnen geven van onze vaardigheden',licht Mike Carter, Managing Director van Ikaros Solar Ltd (UK) toe. 'Buiten het feit dat wij in staat zijn snel dergelijke projecten te kunnen bouwen zoals deze, merken wij dat onze klanten in toenemende mate aangetrokken worden door het feit dat wij een complete oplossing op alle punten kunnen bieden. Wij staan bekend als een gereputeerde en betrouwbaar EPC-bedrijf. Wij kunnen echter veel meer: het planning en vergunningstraject  organiseren, de financiering via het Ikaros Solar Park Funds of investeerders verkrijgen, de netaansluiting realiseren, een elektriciteitscontract onderhandelen en de exploitatie en onderhoud van de installatie verzorgen.' De Ikaros Solar Group maakt verder bekend een goedgevulde pijplijn aan toekomstige projecten te hebben, met een omvang van 10,5 megwattpiek waarvan de planning en vergunningen al zijn verkregen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!