Solar Magazine - Nederlandse KSB-pompen voor Spaanse zonne-energiecentrale van vijftig megawatt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse KSB-pompen voor Spaanse zonne-energiecentrale van vijftig megawatt

Nederlandse KSB-pompen voor Spaanse zonne-energiecentrale van vijftig megawatt

KSB heeft de pompen geleverd voor een zestig kilometer ten zuidoosten van Sevilla (Spanje) gelegen zonne-energiecentrale. Bij de aggregaten gaat het om zeven procespompen voor het verpompen van thermische olie met maximaal 315 kilowatt aandrijfvermogen en vier busmotor pompen met maximaal vijfenveertig kilowatt. Alle eenheden zijn gebouwd volgens de richtlijnen van het American Petroleum Institute (API). In de centrale voeren de pompen verschillende taken uit. Ze leveren ondersteuning bij het dagelijks opstarten van het zonneveld, regelen het niveau van de tot vierhonderd graden Celcius verhitte thermische olie, beschermen het zonneveld tegen bevriezen en oververhitting en worden ook toegepast in het oliereinigingsproces.

De energiecentrale is een zogenaamde “Concentrated-Solar-Power”-centrale (CSP). In een dergelijke centrale wordt zonne-energie door middel van spiegels op absorptiebuizen geconcentreerd en zo het doorstromende thermische medium verhit. Daarna volgt een conventionele water-stoomkringloop zoals in iedere met fossiele brandstoffen gestookte centrale.

Na de ingebruikname ervan eind 2013, zal de energiecentrale met een vermogen van vijftig Megawatt ongeveer vijftigduizend Spaanse huishoudens van milieuvriendelijke stroom voorzien. De jaarlijkse elektriciteitsproductie zal naar verwachting meer dan honderdzeventig gigawattuur bedragen. KSB verwierf de opdracht onder meer omdat de pompen in zeer korte tijd konden worden geleverd en KSB over jarenlange ervaring beschikt met het verpompen van zeer hete thermische oliën.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!