logo
wvhj2023
© Charged
© Charged
10 juli 2024

Eneco start proef met aansturen thuisbatterij Sessy bij klanten met vast en variabel contract

Eneco en Charged starten een proef waarbij het energiebedrijf de thuisbatterij van het bedrijf kan aansturen. Charged heeft inmiddels duizenden exemplaren van zijn thuisbatterij Sessy verkocht.

Eneco en Charged gaan de stroom van een Sessy-thuisbatterij van klanten met een vast of variabel stroomcontract inzetten om het stroomnet te ontlasten en zo te stabiliseren.

Gridease-dienst
Met de dienst ‘Gridease’ kunnen klanten met een Sessy-thuisbatterij en een vast of variabel contract van Eneco de data en de gedeeltelijke aansturing van hun batterij delen met Eneco. Met de data kan meer kennisopbouw plaatsvinden rondom de momenten waarop batterijverbruikers laden of ontladen. 

De gedeeltelijke aansturing maakt het mogelijk voor Eneco om op piekmomenten de thuisbatterij in te zetten voor het ontlasten van het stroomnet. De Sessy thuisbatterij werkt normaal gesproken in de modus die de gebruiker selecteert, bijvoorbeeld nul-op-de-meter. Met Gridease stuurt Eneco tijdens momenten van grote onbalans op het elektriciteitsnet signalen naar de thuisbatterij om deze tijdelijk te laten laden of ontladen. Dit gebeurt automatisch en slechts voor enkele kwartieren per dag.

Consumenten die meedoen aan de proef doen dat voor maximaal 1 jaar. Ze kunnen bovendien op ieder moment bepalen om te stoppen. Na een jaar wordt de overeenkomst automatisch opgezegd.    

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten