logo
wvhj2023
© Andrew Balcombe | Dreamstime.com
© Andrew Balcombe | Dreamstime.com
5 juli 2024

Global Battery Alliance lanceert tweede reeks van wereldwijd batterijpaspoort

De Global Battery Alliance heeft de tweede reeks van zijn wereldwijd batterijpaspoort gelanceerd. De reeks bestaat uit 11 pilotconsortia met batterijcelfabrikanten die vergelijkbare batterijpaspoorten vaststellen.

De Global Battery Alliance (GBA) presenteerde vorig jaar januari haar proof of concept van haar wereldwijde batterijpaspoort. De tweede reeks die nu gepresenteerd is, is een belangrijke mijlpaal op weg naar een duurzame en transparante batterijwaardeketen tegen 2030.

11 consortia
De nu aangekondigde consortia gaan het zogenaamde ‘Minimum Viable Product’ van het GBA Battery Passport vaststellen, compleet met een Environment, Social, Governance (ESG)-score op productniveau.

GBA heeft 11 afzonderlijke pilotconsortia opgericht die worden geleid door wereldwijde batterijfabrikanten, waaronder CATL, LG Energy Solution, Samsung SDI en Sunwoda. De deelnemende bedrijven vertegenwoordigen samen meer dan 80 procent van de wereldwijde markt voor batterijen voor elektrische voertuigen. Bij de pilots zijn ook 7 onafhankelijke aanbieders van track & trace-oplossingen betrokken.

7 richtlijnen
Deelnemers aan de pilots zullen rapporteren over 7 richtlijnen die zijn ontwikkeld door werkgroepen van de GBA en de geharmoniseerde duurzaamheidsprestatieverwachtingen vastleggen voor 7 belangrijke maatstaven. Onder de maatstaven zijn de eerder geteste richtlijn voor broeikasgassen om de CO2-voetafdruk van batterijen te berekenen, indexen voor mensenrechten en kinderarbeid en de nieuw ontwikkelde richtlijnen voor dwangarbeid, rechten van inheemse volken, biodiversiteit en het circulaire ontwerp van batterijen.

Op basis van de rapportage door deelnemers aan de waardeketen in de pilotconsortia zullen ESG-scores worden toegekend die bedrijven stimuleren om duurzaamheidsrisico’s en -effecten in de waardeketen aan te pakken. GBA verwacht de resultaten van de pilots tegen het einde van het jaar te publiceren.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten