logo
wvhj2023
© Power Construction Corp of China
© Power Construction Corp of China
4 juni 2024

Grootste zonnepark ter wereld van 5 gigawattpiek opgeleverd in China

In China is het grootste zonnepark ter wereld opgeleverd. Power Construction Corp of China meldt dat de zonneweide met een vermogen van 5 gigawattpiek gekoppeld is aan het stroomnet in het noorden van Xinjiang.

Het zonnepark met een oppervlakte van 200.000 hectare is gebouwd in de noordelijke woestijn van het district Midong nabij Urümqi, de hoofdstad van Xinjiang. De zonnepanelen zullen jaarlijks goed zijn voor een stroomproductie van ruim 6 miljard kilowattuur.

Dichtbevolkte oostkust
Het dunbevolkte Xinjiang is de afgelopen een knooppunt geworden van enorme opwekinstallaties van hernieuwbare energie die de opgewekte wind- en zonne-energie veelal over lange afstanden transporteren naar China’s dichtbevolkte oostkust.

Het zonnepark van 5 gigawattpiek werd gebouwd door Hebei Engineering Company (HBEC). De zonnestroom van het project wordt via 4 transmissielijnen van 220 kilovolt naar het substation van 750 kilovolt van Xinjiang State Grid gestuurd. Het project zorgt volgens het staatsbedrijf Power Construction Corp of China voor een jaarlijkse kolenbesparing van bijna 2 miljoen ton.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten