logo
wvhj2023
© Bart van Overbeeke
© Bart van Overbeeke
28 mei 2024

Suncom Energy opent in Brabant eerste geconcentreerde zonnewarmte-installatie

Suncom Energy heeft bij kalverhouder Erik Adriaans in het Brabantse Someren zijn eerste micro-concentrated solar power (csp)-installatie in gebruik genomen. De SunFleet werd geopend door minister Micky Adriaansens.

Tijdens de opening van het geconcentreerde zonnewarmtesysteem kondigde algemeen directeur Henk Arntz aan dat het Houtense bedrijf de activiteiten uit gaat breiden naar Spanje.

Parabolische collector
De opening van de SunFleet, nu geïntegreerd in de warmtevoorziening van de kalverhouderij, markeert volgens Arntz een verandering in de manier waarop industrie en landbouw warmte opwekken en gebruiken. ‘Dit is een mijlpaal voor de – geconcentreerde – zonthermiesector in Nederland’, aldus Arntz. ‘Dit is nog maar het begin. Terwijl we onze operaties uitbreiden naar Spanje, bieden we graag onze technologie aan meer industrieën aan om hen te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken en de weg te banen naar een groenere toekomst.’

De SunFleet-technologie, die gebruikmaakt van de gepatenteerde SunArc parabolische collector om warmte te concentreren, is ontworpen om direct hoge temperatuur warmte te genereren voor productie- en industriële processen. De technologie maakt warmteopwekking tot 475 graden Celsius mogelijk, kent een optische efficiëntie van 73 procent en versterkt zonlicht 108 keer. De oplossing beslaat per SunArc 12,7 vierkante meter en kent per SunArc een piekvermogen van 8,5 kilowattth.

Opslag
De geïntegreerde opslag genaamd de SunTES zorgt voor ononderbroken werking, ongeacht de beschikbaarheid van zonlicht. De plug-and-play oplossing is ontworpen voor probleemloze integratie, afgestemd op de specifieke energiebehoeften van het bedrijf en is uit te breiden in lijn met de groei van het bedrijf.

Erik Adriaans over de aanschaf van het csp-systeem: ‘De belangrijkste reden dat ik voor Suncom koos, was de overtuigende terugverdientijd. Ik waardeerde dat het hele proces soepel verliep en dat er absoluut geen verstoring in mijn operaties was.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten