logo
wvhj2023
© Tenesseee Witney | Dreamstime.com
© Tenesseee Witney | Dreamstime.com
21 mei 2024

Amerika bereikt mijlpaal van 5 miljoen installaties met zonnepanelen

De Verenigde Staten hebben officieel de grens van 5 miljoen installaties met zonnepanelen bereikt. Dat melden brancheorganisatie Solar Energy Industries Association (SEIA) en marktonderzoeksbureau Wood Mackenzie.

De mijlpaal van 5 miljoen pv-installaties komt slechts 8 jaar nadat Amerika de 1 miljoenste pv-installatie verwelkomde; een mijlpaal die 40 jaar in beslag nam na de eerste netgekoppelde zonnepaneelinstallatie in 1973.

7 procent
Volgens gegevens van SEIA en Wood Mackenzie is meer dan de helft van alle Amerikaanse zonnepaneelinstallaties online gekomen sinds het begin van 2020. 25 procent is bovendien geïnstalleerd na de lancering van president Bidens Inflation Reduction Act die 20 maanden geleden van kracht werd.

SEIA-directeur Abigail Ross Hopper: ‘Op dit moment beschikt 7 procent van de Amerikaanse huizen over zonnepanelen en dit aantal zal groeien tot meer dan 15 procent in 2030. Zonne-energie wordt snel de dominante bron van elektriciteit op het elektriciteitsnet.’

15 miljoen stuks
Ondanks veranderingen in het staatsbeleid blijven markttrends volgens SEIA wijzen op een aanzienlijke groei in het hele land. De brancheorganisatie voorspelt dat het aantal zonnepaneelinstallaties in Amerika zal verdubbelen tot 10 miljoen stuks in 2030 en verdrievoudigen tot 15 miljoen stuks in 2034.

De residentiële pv-sector is volgens SEIA en Wood Mackenzie goed voor 97 procent van alle zonnepaneelinstallaties in de Verenigde Staten. De sector heeft 5 opeenvolgende jaren en 10 van de afgelopen 12 jaar jaarlijkse installatierecords gevestigd. Op dit moment zijn er in 11 Amerikaanse staten en gebieden meer dan 100.000 zonnepaneelsystemen geïnstalleerd.

Californië
Californië leidt de dans met 2 miljoen zonnepaneelinstallaties, maar recente beleidsbeslissingen in de staat hebben de markt voor zonne-energie op daken in de zonnige staat geschaad. Verschillende andere staten zien echter een snelle groei. Een voorbeeld is Illinois dat in 2017 slechts 2.500 pv-installaties kende, maar inmiddels meer dan 87.000 zonnepaneelsystemen herbergt. Florida is een andere markt die een aanzienlijke groei doormaakt, van 22.000 installaties in 2017 tot 235.000 installaties nu.

Tegen 2030 zullen naar verwachting 22 staten of gebieden de 100.000 zonne-installaties overschrijden. Er is momenteel genoeg zonne-energie geïnstalleerd in de Verenigde Staten om 32,5 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Tegen 2034 zal het geïnstalleerde pv-vermogen naar verwachting groeien tot 673 gigawatt, genoeg om meer dan 100 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

Batterijen
Bij 13 procent van de zonnepaneelinstallaties is een thuisbatterij aanwezig. De mate waarin energieopslag wordt toegevoegd aan nieuwe pv-systemen is sinds 2018 verdrievoudigd.

In 2028 zal volgens SEIA en Wood Mackenzie 26 procent van de geïnstalleerde zonnepaneelinstallaties bij consumenten een batterij bevatten.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten