logo
wvhj2023
© EURO-INDEX
© EURO-INDEX
2 april 2024

EURO-INDEX introduceert nieuw testinstrument I-V600 voor zonnepanelen

EURO-INDEX heeft het pakket testinstrumenten voor zonnepaneelinstallaties uitgebreid met de I-V600 van Elektro Lijn. Dit instrument kan de I-V-curve bepalen van zonnepanelen en strings tot 1.500 volt en 40 ampère.

Dit doet het testinstrument in lijn met de normen IEC/EN60891 en IEC/EN62446-1. De I-V600 is toepasbaar bij zowel mono- als bifaciale zonnepanelen.

Draagkoffer
De behuizing van het instrument bestaat uit een draagkoffer. Onder het deksel bevindt zich een groot kleurendisplay met omkeerfunctie, waarmee het toestel goed is af te lezen, zelfs als het ondersteboven aan een pv-modulerail hangt. De bijgeleverde datalogger/afstandsunit, referentiecel en temperatuursonde maken het mogelijk om de temperatuur en instraling te meten bij de zonnepanelen.

De afstandsunit beschikt over draadloze communicatie tot 100 meter – in het veld – en een logfunctie voor het geval draadloze communicatie negatief wordt beïnvloed door obstakels, zoals betonnen constructies. Op deze wijze is het altijd mogelijk om een I-V-curve te bepalen, ongeacht de omgeving waar de installatie zich bevindt.

I-V-curvediagram
De I-V600 meet spanning, stroom, vermogen en berekent het I-V-curvediagram onder bedrijfscondities en standaardtestcondities (STC). De STC-waarden worden vergeleken met de nominale waarden met een ‘OK/NO’-resultaat. De testresultaten worden opgeslagen op een Micro-SD-card en vervolgens via wifi naar een computer gecommuniceerd, voor analyse en meetrapportage met de bijgeleverde software.

De I-V600 is volgens EURO-INDEX altijd gebruiksklaar, zelf als de batterij vrijwel leeg is. Dankzij het gepatenteerde batterijmanagementsysteem laadt het toestel zijn eigen batterij op door het opgenomen vermogen terug te winnen terwijl de I-V-curve wordt bepaald.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten