logo
wvhj2023
© The Switch
© The Switch
14 maart 2024

Delfts Blauw tegeltje nu ook te koop met installateur van zonnepanelen

The Switch onthult samen met 72andSunny Amsterdam de ‘Tiles of the Sun’: een Delfts Blauw tegeltje met daarop een installateur van zonnepanelen. De tegels van de zon vertellen een verhaal over vakmanschap en talent.

Met de tegeltjes in Delfts Blauw willen de initiatiefnemers namelijk de hardwerkende technici eren die onvermoeibaar werken – met regen of zonneschijn – om de energietransitie mogelijk te maken.

Tienduizenden vacatures
The Switch stelt het essentiële talent dat nodig is voor de energietransitie te willen stimuleren, identificeren en koesteren. Op dit moment zijn er in Nederland vele tienduizenden vacatures onvervuld.

The Switch opereert zowel als opleidingsinstituut als installatiebedrijf van zonnepanelen, laadpalen en andere groene-energieproducten. Het bedrijf biedt ook gratis trainingen en werkgelegenheid aan voor getalenteerde mensen met een vluchtelingenachtergrond.

Haarlinger Tegelfabriek
De handgemaakte en beschilderde tegels zijn gemaakt door ambachtslieden van de Haarlinger Tegelfabriek met technieken die stammen uit 1598. De afbeelding van een installateur van zonnepanelen zelf bouwt voort op een rijke traditie van de traditionele smid, zeeman, kleermaker en timmerman – ambachtslieden die Nederland hebben opgebouwd.

De tegels worden geschonken aan bedrijven en huishoudens die The Switch inschakelen voor de installatie van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en isolatiemaatregelen. Daarnaast wordt het grote publiek uitgenodigd om deel te nemen aan het initiatief door de ‘herdenkingstegels’ te kopen. Alle opbrengsten uit de verkoop van de tegels worden geïnvesteerd in trainingsprogramma's en certificering voor nieuw talent bij The Switch.

Eretekens
Federico Fusco, medeoprichter van The Switch, over het initiatief: ‘Deze tegels zijn meer dan alleen decoratieve objecten; het zijn eretekens voor degenen die bijdragen aan onze missie. Door de Nederlandse traditie van het maken van tegels te omarmen, behouden we niet alleen een stukje cultureel erfgoed, maar passen we het ook toe om een krachtige boodschap over te brengen over de rol van vakmanschap bij het bereiken van duurzaamheid.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten