Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Student TU Delft ontwikkelt 'infotainment spot' op zonne-energie

Student TU Delft ontwikkelt 'infotainment spot' op zonne-energie

Masterstudent Vincent Weeda van de TU Delft heeft een infotainment spot ontwikkeld om te laten zien wat de mogelijkheden van zonne-energie zijn. De infotainment spot draait op flexibele zonnecellen.

De spot is te zien tijdens het International Festival of Technology dat tot en met vandaag op de campus van de TU Delft plaatsvindt. Via de infotainment spot krijgen de festivalbezoekers informatie en entertainment op het gebied van zonnecellen. Daarmee willen masterstudent Vincent Weeda en zijn begeleider Olinda Isabella de mogelijkheden van zonne-energie laten zien. De student heeft een prototype gemaakt om te demonstreren wat er momenteel mogelijk is met een flexibele pv-module.

In het volledig autonome systeem wordt een flexibele CIGS-module (koper-indium-gallium-selenide) gebruikt, als alternatief voor de harde siliciumzonnepanelen. De student heeft gegevens van een weerstation van het KNMI gebruikt om nauwkeurig te schatten hoeveel zonne-energie in Nederland beschikbaar is. Vervolgens heeft hij op basis daarvan de invloed van de omgeving van de infotainmentspot op alle bestralingscomponenten geschat.

Het 12-V DC-systeem is volledig autonoom en heeft een accu waar het energieoverschot in wordt opgeslagen. De energie is direct beschikbaar via twee ad-hoc USB-poorten, zodat de batterij van een smartphone kan worden opgeladen met zonne-energie. Wanneer de infotainmentspot op een andere locatie wordt geïnstalleerd, kan het systeem worden aangepast wat betreft nominaal vermogen van de pv-module en grootte van de accu.

 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!