Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Student TU Delft ontwikkelt 'infotainment spot' op zonne-energie

Student TU Delft ontwikkelt 'infotainment spot' op zonne-energie

Masterstudent Vincent Weeda van de TU Delft heeft een infotainment spot ontwikkeld om te laten zien wat de mogelijkheden van zonne-energie zijn. De infotainment spot draait op flexibele zonnecellen.

De spot is te zien tijdens het International Festival of Technology dat tot en met vandaag op de campus van de TU Delft plaatsvindt. Via de infotainment spot krijgen de festivalbezoekers informatie en entertainment op het gebied van zonnecellen. Daarmee willen masterstudent Vincent Weeda en zijn begeleider Olinda Isabella de mogelijkheden van zonne-energie laten zien. De student heeft een prototype gemaakt om te demonstreren wat er momenteel mogelijk is met een flexibele pv-module.

In het volledig autonome systeem wordt een flexibele CIGS-module (koper-indium-gallium-selenide) gebruikt, als alternatief voor de harde siliciumzonnepanelen. De student heeft gegevens van een weerstation van het KNMI gebruikt om nauwkeurig te schatten hoeveel zonne-energie in Nederland beschikbaar is. Vervolgens heeft hij op basis daarvan de invloed van de omgeving van de infotainmentspot op alle bestralingscomponenten geschat.

Het 12-V DC-systeem is volledig autonoom en heeft een accu waar het energieoverschot in wordt opgeslagen. De energie is direct beschikbaar via twee ad-hoc USB-poorten, zodat de batterij van een smartphone kan worden opgeladen met zonne-energie. Wanneer de infotainmentspot op een andere locatie wordt geïnstalleerd, kan het systeem worden aangepast wat betreft nominaal vermogen van de pv-module en grootte van de accu.

 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Slim Opgewekt zoekt:

Initiatiefnemer

Slim Opgewekt zoekt een Initiatiefnemer.
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!