logo
wvhj2023
© Lion Storage
© Lion Storage
20 februari 2024

Lion Storage gaat batterij van 1.457 megawattuur bouwen in Vlissingen

Lion Storage heeft zijn nieuwste batterijproject onthuld: Mufasa. Het energieopslagsysteem dat het bedrijf in Vlissingen wil realiseren krijgt een vermogen van 364 megawatt en opslagcapaciteit van 1.457 megawattuur.

Het Haagse bedrijf wil de batterij in 2026 in gebruik nemen. Het energieopslagsysteem wordt gerealiseerd in de Noordzeehaven, een van de opkomende energieknooppunten in Nederland.

Hoogspanningsnet
Met directe toegang tot het hoogspanningsnet van TenneT, gelegen in de buurt van diverse grootschalige waterstofelektrolyseprojecten en windparken op zee die in ontwikkeling zijn, wil Lion Storage Mufasa een vitaal onderdeel maken van de ontwikkelde energie- en industrie-infrastructuur van North Sea Port.

De batterij gaat volgens het bedrijf volledig op commerciële basis opereren, zal actief zijn op alle groothandelsmarkten voor elektriciteit en ondersteunende diensten aan het stroomnet leveren. Daarbij zullen systeemdiensten worden aangeboden die zorgen voor systeembalans, netstabiliteit en voorzieningszekerheid op lange termijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten