logo
wvhj2023
© LionVolt
© LionVolt
14 februari 2024

LionVolt neemt productielijn voor batterijcellen van AMTE Power over

LionVolt heeft een productielijn voor batterijcellen gekocht van het Schotse bedrijf AMTE Power dat afgelopen december failliet ging. De banen van 40 medewerkers blijven door de overname behouden.

LionVolt, gevestigd in Eindhoven, is voortgekomen uit kennisinstelling TNO en werkt aan een veilige, duurzame batterij die sneller oplaadt en meer energie bevat dan de huidige generatie batterijen. Het bedrijf maakt gebruik van dunnefilmtechnologie.

Volgende groeifase
LionVolt bouwt op de Brainport Industries Campus (BIC) een pilot-productielijn om zijn 3D-gestructureerde elektroden te ontwikkelen en te commercialiseren. De BIC-pilotlijn stelt het bedrijf in staat zijn productiecapaciteit op te voeren.

Toen AMTE Power failliet ging, werd FRP Advisory benaderd om een verkoopproces te starten. Door de overname door LionVolt kunnen de Schotse werknemers blijven. De acquisitie van de batterijcelfabriek in Schotland geeft het Eindhovense bedrijf nieuwe mogelijkheden voor de volgende groeifase. De locatie zal worden gebruikt voor de productie van batterijcellen met LionVolt’s 3D-technologie. ‘Dit brengt ons een aanvullende set vaardigheden die we momenteel binnen LionVolt niet hebben’, aldus LionVolt-directeur Kevin Brundish.

Uitputtend proces
Richard Bloomfield, directeur bij FRP, over de verkoop: ‘De overname door LionVolt bood de beste kans om banen veilig te stellen en onze statutaire verplichtingen tegenover schuldeisers na te komen. De transactie volgt op een uitputtend verkoopproces. Het belangrijkste is dat een groot aantal banen behouden blijft en dat de productie van batterijcellen in Schotland wordt voortgezet.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten