logo
wvhj2023
hero-image
3 juni 2015

Pufin-directeur: 'Geen risico voor faillissement Solland Solar, productiecapaciteit wordt uitgebreid tot 300 megawatt'

Pufin-directeur Massimo Pugliese laat in een persverklaring weten dat 'Solland Solar geen schulden heeft en er geen risico voor een faillissement is'. Hiermee reageert hij op berichtgeving in de media.

Deze week maakte ook Solar Magazine melding van het feit dat her personeel van Solland Solar wacht op loon en vakantiegeld. De directeur stelt nu dat Solland Solar een van de weinige Europese producenten van zonnecellen is die overeind blijft. Volgens hem heeft Solland Solar zelfs 'de mogelijkheid om een van de belangrijkste wereldspelers in de productie van zonnecellen te worden'. De productiecapaciteit wordt hiertoe uitgebreid tot 300 megawatt en het personeelsbestand meer dan verdubbeld tot 190 medewerkers. Wel bevestigt hij dat de salarissen voor de maand april enkele dagen te laat betaald zijn.

Desondanks zijn er dus plannen zijn om de productiecapaciteit op korte termijn uit te breiden. De zonnecellen zouden echter niet meer op de Europese markt gebracht worden, maar enkel geëxporteerd worden naar Amerika waar de vraag naar niet-Chinese en niet-Taiwanese cellen groot is. Om die reden zou de productiecapaciteit momenteel slechts minimaal benut worden. 'Het aangaan van nieuwe relaties zou oneerlijk zijn tegenover Europese klanten door in de komende weken definitief besloten zal worden geen cellen meer aan de Europese markt te leveren'.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten