Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Campus TU Delft start project van 1,2 megawatt met 4.500 zonnepanelen

Campus TU Delft start project van 1,2 megawatt met 4.500 zonnepanelen

De TU Delft gaat de komende jaren sterk inzetten op de verduurzaming van de eigen campus, te beginnen door de plaatsing van 4.500 zonnepanelen op diverse daken, goed voor 1,2 megawatt.

Cofely installeert de 4.500 zonnepanelen op de daken van 14 gebouwen. Daarnaast realiseert Cofely voor 15 jaar het onderhoud met opbrengstgarantie. Naar verwachting zijn alle zonnepanelen in september geïnstalleerd. De TU Delft is daarmee in Nederland de universiteit met het grootste oppervlakte aan zonnepanelen. Voor de opgewekte zonne-energie ontvangt de TU Delft een SDE+-subsidie. Later dit jaar komen er naar verwachting nog meer zonnepanelen op de daken van de studentenflats. Het plan is dat medewerkers van de universiteit hierin kunnen investeren.

'Aan de TU Delft werken dagelijks duizenden onderzoekers en studenten aan duurzame innovaties. De campus is een uitstekende proeftuin om de wetenschap aan maatschappelijke uitdagingen te verbinden. Daarmee biedt de campus ruimte om naast verduurzamingsprojecten ook demonstratieprojecten en experimenten voor grootschalige toepassing in de bebouwde omgeving toe te passen', aldus Anja Stokkers, directeur Facilitair Management en Vastgoed van de universiteit.

De universiteit heeft zicht concreet tot doel gesteld om in 2020 een kwart van de dan bestaande energievraag zelf duurzaam op te wekken, 40 procent energie te besparen en haar eigen CO2-emissies met de helft terug te brengen. De TU Delft start dit voorjaar met de aanleg van 10.000 m2 aan zonnepanelen op de daken van de campus van de universiteit.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
VAMAT zoekt:

Medewerker Technical Support

VAMAT zoekt een Medewerker Technical Support
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!