Solar Magazine - Campus TU Delft start project van 1,2 megawatt met 4.500 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Campus TU Delft start project van 1,2 megawatt met 4.500 zonnepanelen

Campus TU Delft start project van 1,2 megawatt met 4.500 zonnepanelen

De TU Delft gaat de komende jaren sterk inzetten op de verduurzaming van de eigen campus, te beginnen door de plaatsing van 4.500 zonnepanelen op diverse daken, goed voor 1,2 megawatt.

Cofely installeert de 4.500 zonnepanelen op de daken van 14 gebouwen. Daarnaast realiseert Cofely voor 15 jaar het onderhoud met opbrengstgarantie. Naar verwachting zijn alle zonnepanelen in september geïnstalleerd. De TU Delft is daarmee in Nederland de universiteit met het grootste oppervlakte aan zonnepanelen. Voor de opgewekte zonne-energie ontvangt de TU Delft een SDE+-subsidie. Later dit jaar komen er naar verwachting nog meer zonnepanelen op de daken van de studentenflats. Het plan is dat medewerkers van de universiteit hierin kunnen investeren.

'Aan de TU Delft werken dagelijks duizenden onderzoekers en studenten aan duurzame innovaties. De campus is een uitstekende proeftuin om de wetenschap aan maatschappelijke uitdagingen te verbinden. Daarmee biedt de campus ruimte om naast verduurzamingsprojecten ook demonstratieprojecten en experimenten voor grootschalige toepassing in de bebouwde omgeving toe te passen', aldus Anja Stokkers, directeur Facilitair Management en Vastgoed van de universiteit.

De universiteit heeft zicht concreet tot doel gesteld om in 2020 een kwart van de dan bestaande energievraag zelf duurzaam op te wekken, 40 procent energie te besparen en haar eigen CO2-emissies met de helft terug te brengen. De TU Delft start dit voorjaar met de aanleg van 10.000 m2 aan zonnepanelen op de daken van de campus van de universiteit.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Service Technicus PV systemen in Amsterdam

32-40 uur - Amsterdam
Janszon BV zoekt:

Business Ontwikkelaar Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!