Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Delft, Utrecht en Wageningen genomineerd voor verkiezing tot Solar City 2015

Delft, Utrecht en Wageningen genomineerd voor verkiezing tot Solar City 2015

Delft, Utrecht en Wageningen zijn de drie gemeenten die dit jaar genomineerden zijn voor de verkiezing tot Solar City 2015. Afgelopen jaar wonnen Nijmegen en Amsterdam de prijs tijdens de Solar Days.

Een vakjury heeft de 3 gemeenten genomineerd. Tijdens het Nationaal zonne-energie debat op 5 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Holland Solar, RVO Nederland, Klimaatverbond, Organisatie voor Duurzame Energie (ODE), Stichting Monitoring Zonnestroom en Solar Magazine.

 

De jury laat weten de drie gemeenten elk om de volgende redenen genomineerd te hebben:

  1. Delft: de gemeente Delft heeft in het verleden al laten zien ambitieus te zijn, met mooie zonne-energieprojecten en een eigen energiecampagne ‘Steek Energie in je Eigen Woning’. Het project ‘Delft Blue Roofs’ is een aansprekend initiatief, met zowel woningeigenaren als huurwoningen. Ook de samenwerking met de TU Delft voor het programma ‘Delft Solar City’ wordt hoog gewaardeerd door de juryleden. De gemeente is hiermee in staat om de lokale kennis te bundelen met lokale bedrijvigheid en gebruikers. De doelstelling van de gemeente om in 2015 het geïnstalleerde pv-vermogen te verdubbelen is zeer positief. De jury roept de gemeente op om dit ook met zonnewarmte te gaan doen.
  2. Utrecht: ook de gemeente Utrecht heeft, in vergelijking met vele vergelijkbare Nederlandse steden een hoge ambitie voor de toepassing van zonne-energie en hun doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het langjarig programma ‘Utrechtse Energie’, de actieve betrokkenheid van wethouders, het actief betrekken van eigen medewerkers, benoemen van energie-ambassadeurs, en vele buurtinitiatieven dragen positief bij aan de realisatie van die ambitie.  Opvallende gerealiseerde projecten zijn onder meer het gecombineerde zonnestroom/zonnewarmteproject bij het nieuwe Stadskantoor, projecten bij sociale huurwoningen, Slim Laden Lombok, Solease, Overvecht, Lage Weide, en Cargo hopper.
  3. Wageningen: ook de gemeente Wageningen heeft klimaatneutraal  als doelstelling voor 2030, en werkt al enkele jaren actief aan de realisatie hiervan onder regie van de Stichting Zonne-energie Wageningen. De rol van deze stichting is tactisch en strategisch een belangrijke zet van de gemeente en helpt de gemeente in het uitgebreid betrekken van de samenleving. Continuïteit in de samenwerking met alle marktpartijen wordt hierdoor verzekerd. De jury looft het feit dat, in vergelijk met vele andere gemeenten, zonnewarmte in de ambitie is meegenomen. Ook de eigen toepassingsprojecten van zonne-energie op gebouwen van de gemeente verdienen waardering. Zo wordt energie van de zon gebruikt in onder andere het stadhuis, in de stadswerf, in 13 scholen en in een sportcomplex.

 

 

Nationaal Solar Evenement

Onderdeel van het programma is de bekendmaking van de winnaar van de ‘Solar City 2015’ verkiezing. Het Nationaal Solar evenement vindt plaats op 5 juni om 13.30 uur in het Technovium gebouw in Nijmegen. Deelname is gratis. Registreren voor deelname gaat via de website www.solardays.nl  Afgelopen kalenderjaar ging Nijmegen met de titel ‘Solar City 2014’ aan de haal. De gemeente Nijmegen is dan ook in 2015 de gastheer voor het Nationaal Solar Evenement.

 

Door experts vanuit de Nederlandse sector en vanuit de gemeente Nijmegen wordt tijdens het evenement ingegaan op het esthetisch aantrekkelijk integreren van zonne-energiesystemen in gebouwen en infrastructuur door toepassing van nieuwe Nederlandse innovaties, maar ook de mogelijkheden van gemeenten om beleidsmatig de implementatie van nieuwe zonne-energieprojecten binnen hun regio versneld te ontwikkelen.  

Het evenement richt zich specifiek op beleidsmakers vanuit gemeenten en nationale overheid, projectontwikkelaars uit de bouwsector en bedrijven uit de zonne-energiesector. Bezoekers worden in een halve dag op beknopte wijze bijgepraat. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkborrel om elkaar beter te leren kennen en eventueel afspraken te maken om samen aan de slag te gaan met nieuwe zonne-energieprojecten.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!