Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hong Kongse autoriteit start officieel onderzoek naar perikelen rond Hanergy

Hong Kongse autoriteit start officieel onderzoek naar perikelen rond Hanergy

Nog altijd is het onrustig rond de Chinese dunne filmgigant Hanergy. De Hong Kongse overheidsinstantie Securities and Futures Commission (SFC) is een officieel onderzoek gestart.

Nadat vorige week het beursaandeel van Hanergy halveerde na afwezigheid  van de topman bij een aandeelhoudersvergadering en IKEA in het openbaar twijfelde over de samenwerking met Hanergy naar aanleiding van de financiële commotie, wordt er dus een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Hanergy-dossier.

De SFC stelt in een korte persverklaring dat Hanergy 'under formal investigation' is vanwege de plotselinge koersdaling. Normaliter maakt het SFC niet bekend als er een onderzoek gaande is, maar vanwege de publieke commotie wordt nu een uitzondering gemaakt. Inmiddels gonst het van de geruchten. Zo zou Hanergy topman Hejun zich mogelijk schuldig gemaakt hebben aan short selling.

Short selling is het verkopen van effecten die men niet in bezit heeft, om zo te kunnen profiteren van een daling van de beurskoers. De gebruikelijke en meest gangbare manier om 'short te gaan' is om eerst de aandelen (of obligaties) te huren van een custodian bank. Deze bewaart de aandelen van langetermijnbeleggers zoals pensioenfondsen, die hun effecten uitlenen tegen een vergoeding, de leen-fee. De inlener van de aandelen kan bijvoorbeeld een hedgefonds of market maker zijn. Zij verkopen de geleende aandelen en kunnen profiteren van een mogelijke koersdaling. Vaak is hier veel geld aan te verdienen, met een groot risico van dien. De Hong Kongse autoriteit SFC wil noch ontkennen noch bevestigen dat Hejun zich schuldig heeft gemaakt aan short selling.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een AC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Duramotion zoekt:

Technical Sales Manager

Duramotion is op zoek naar een Technical Sales Manager
Fulltime • Heerlen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!