Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hong Kongse autoriteit start officieel onderzoek naar perikelen rond Hanergy

Hong Kongse autoriteit start officieel onderzoek naar perikelen rond Hanergy

Nog altijd is het onrustig rond de Chinese dunne filmgigant Hanergy. De Hong Kongse overheidsinstantie Securities and Futures Commission (SFC) is een officieel onderzoek gestart.

Nadat vorige week het beursaandeel van Hanergy halveerde na afwezigheid  van de topman bij een aandeelhoudersvergadering en IKEA in het openbaar twijfelde over de samenwerking met Hanergy naar aanleiding van de financiële commotie, wordt er dus een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Hanergy-dossier.

De SFC stelt in een korte persverklaring dat Hanergy 'under formal investigation' is vanwege de plotselinge koersdaling. Normaliter maakt het SFC niet bekend als er een onderzoek gaande is, maar vanwege de publieke commotie wordt nu een uitzondering gemaakt. Inmiddels gonst het van de geruchten. Zo zou Hanergy topman Hejun zich mogelijk schuldig gemaakt hebben aan short selling.

Short selling is het verkopen van effecten die men niet in bezit heeft, om zo te kunnen profiteren van een daling van de beurskoers. De gebruikelijke en meest gangbare manier om 'short te gaan' is om eerst de aandelen (of obligaties) te huren van een custodian bank. Deze bewaart de aandelen van langetermijnbeleggers zoals pensioenfondsen, die hun effecten uitlenen tegen een vergoeding, de leen-fee. De inlener van de aandelen kan bijvoorbeeld een hedgefonds of market maker zijn. Zij verkopen de geleende aandelen en kunnen profiteren van een mogelijke koersdaling. Vaak is hier veel geld aan te verdienen, met een groot risico van dien. De Hong Kongse autoriteit SFC wil noch ontkennen noch bevestigen dat Hejun zich schuldig heeft gemaakt aan short selling.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Elektromonteur

Slim Opgewekt zoekt een fulltime elektromonteur.
Fulltime • Arnhem
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!