logo
wvhj2023
© Svleusden | Dreamstime.com
© Svleusden | Dreamstime.com
16 januari 2024

1 miljoen huishoudens stappen over van energieleverancier

Van de 1 miljoen Nederlandse huishoudens die de afgelopen 12 maanden overstapten naar een andere energieleverancier, stapten de meesten over naar ANWB Energie (6 procent) en Vandebron (6 procent).

14 procent van de huishoudens is van plan om in de komende 12 maanden over te stappen en Vattenfall is de grootste energieleverancier met 18 procent marktaandeel en 1,5 miljoen klanten. Dit alles blijkt uit de Nationale Benchmark Energieleveranciers, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 6.400 Nederlanders.

Uitstroom
Volgens de benchmark volgen op de tweede en derde plaats Eneco en Essent met respectievelijk 14 en 13 procent marktaandeel. Greenchoice levert energie aan 11 procent van de Nederlandse huishoudens en Budget Energie aan 8 procent.

In het afgelopen jaar stapten een miljoen huishoudens over naar een andere energieleverancier. 1 op de 10 overstappers stapte over van een andere partij naar ANWB Energie, terwijl 4 procent juist ANWB Energie verliet. De overstapbalans komt daarmee op 6 procent. Vandebron heeft met een instroom van 11 procent en een uitstroom van 5 procent ook een groei van 6 procent. Greenchoice staat met een balans van 4 procent op de derde plaats. De energieleveranciers met de grootste afname in aantal klanten zijn Eneco, Essent en Energiedirect met respectievelijk -6 procent, -5 procent en -5 procent op de balans.

1,1 miljoen huishoudens
Ruim 1,1 miljoen huishoudens willen in de komende 12 maanden overstappen naar een andere energieleverancier.

Van de huishoudens die willen overstappen, weet 68 procent nog niet naar welk energiebedrijf.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten