logo
wvhj2023
hero-image
26 mei 2015

Onderzoek ZonnepanelenDelen: 'Nederlandse crowdfundingmarkt groeit met 350 procent'

2015 is het jaar waarin de groei van collectieve zonneparken een versnelling doormaakt. ZonnepanelenDelen stelt op basis van eigen onderzoek zien dat er dit jaar gerekend kan worden op een groei van 350 procent.

ZonnepanelenDelen heeft het onderzoek uitgevoerd en verzameld in een ‘open source’ document waarin alle collectieve zonneparken worden bijgehouden. Het onderzoek is gedaan op basis van de beschikbare informatie online.

Uit het onderzoek blijkt dat het crowdfundingsbedrag in 2015 neerkomt op 4,5 miljoen euro. De totale investering van particulieren in collectieve zonne-energieprojecten is tot nu toe 3,8 miljoen euro. Met dit bedrag zijn er 41 zonneparken (of zonnedaken) gerealiseerd in Nederland. Deze investeringen zijn gedaan door particulieren die geen eigen dak hebben of willen zorgen voor zoveel mogelijk klimaat neutrale opwekking van energie.

Momenteel staan 21 zonneparken in Nederland open om investeringen te ontvangen. Deze projecten zoeken voor ruim 2 miljoen euro aan kapitaal bij particulieren om de zonne-energiesystemen aan te schaffen. Met de bijna 1,5 miljoen euro die al in de eerste maanden van 2015 is opgehaald en de 2 miljoen euro aan zonneparken die nu in ‘funding’ zijn wordt verwacht dat de markt naar 4,5 miljoen groeit in 2015. Een groei van 350 procent ten opzichte van het jaar 2014 toen er circa 1 miljoen euro is opgehaald via crowdfunding.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten