Solar Magazine - Onderzoek ZonnepanelenDelen: 'Nederlandse crowdfundingmarkt groeit met 350 procent'
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onderzoek ZonnepanelenDelen: 'Nederlandse crowdfundingmarkt groeit met 350 procent'

Onderzoek ZonnepanelenDelen: 'Nederlandse crowdfundingmarkt groeit met 350 procent'

2015 is het jaar waarin de groei van collectieve zonneparken een versnelling doormaakt. ZonnepanelenDelen stelt op basis van eigen onderzoek zien dat er dit jaar gerekend kan worden op een groei van 350 procent.

ZonnepanelenDelen heeft het onderzoek uitgevoerd en verzameld in een ‘open source’ document waarin alle collectieve zonneparken worden bijgehouden. Het onderzoek is gedaan op basis van de beschikbare informatie online.

Uit het onderzoek blijkt dat het crowdfundingsbedrag in 2015 neerkomt op 4,5 miljoen euro. De totale investering van particulieren in collectieve zonne-energieprojecten is tot nu toe 3,8 miljoen euro. Met dit bedrag zijn er 41 zonneparken (of zonnedaken) gerealiseerd in Nederland. Deze investeringen zijn gedaan door particulieren die geen eigen dak hebben of willen zorgen voor zoveel mogelijk klimaat neutrale opwekking van energie.

Momenteel staan 21 zonneparken in Nederland open om investeringen te ontvangen. Deze projecten zoeken voor ruim 2 miljoen euro aan kapitaal bij particulieren om de zonne-energiesystemen aan te schaffen. Met de bijna 1,5 miljoen euro die al in de eerste maanden van 2015 is opgehaald en de 2 miljoen euro aan zonneparken die nu in ‘funding’ zijn wordt verwacht dat de markt naar 4,5 miljoen groeit in 2015. Een groei van 350 procent ten opzichte van het jaar 2014 toen er circa 1 miljoen euro is opgehaald via crowdfunding.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!