logo
wvhj2023
© Dragan Drobac | Dreamstime.com
© Dragan Drobac | Dreamstime.com
29 november 2023

Groningers meest tevreden met zonnepanelen, huurders appartement vaakst ontevreden

93,8 procent van de Nederlanders met zonnepanelen is hier (heel) tevreden over. Zonnepaneelbezitters in de provincie Groningen zijn het meest tevreden en bewoners van private huurwoningen het minst tevreden.

Dat alles blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS heeft voor het onderzoek Belevingen van februari tot en met april van dit jaar 18.327 Nederlandse personen van 18 jaar of ouder ondervraagd. 35 procent van de ondervraagden heeft zonnepanelen.

Private huurders
Waar 93,8 procent van de zonnepaneelbezitters hier (heel) tevreden over is, zijn eigenaren van een koopwoning met zonnepanelen het meest blij. Bij sociale huurwoningen zijn grofweg 9 op de 10 huurders blij met hun zonnepanelen, maar bij bewoners van private huurwoningen is dat slechts 79,2 procent. Daarbij is de tevredenheid bij bewoners van meergezinswoningen het laagst. Onder meergezinswoningen worden een flat, appartement, etagewoning en boven- of benedenwoning verstaan.

Rijken vaakst tevreden
Daarbij blijkt ook het inkomen van invloed, want zonnepaneelbezitters met het hoogste inkomen zijn het meest tevreden. Zonnepaneelbezitters met het laagste inkomen – de zogenaamde eerste kwartielgroep – zijn het minst tevreden.

Groningers aan kop
Tot slot zijn Groningse zonnepaneelbezitters het vaakst (heel) tevreden en Utrechters het minst vaak (red. de gegevens van de provincie Flevoland en Zeeland zijn niet bekend).

Nederlanders die ontevreden zijn over hun zonnepanelen, geven volgens de onderzoekers voornamelijk aan dat de opbrengst of het rendement van de zonnepanelen tegenvalt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten