logo
wvhj2023
© Trina Solar
© Trina Solar
14 september 2023

Trina Solar gaat gigawattfabriek voor zonnepanelen bouwen in Texas

De Chinese fabrikant Trina Solar gaat een nieuwe zonnepaneelfabriek bouwen in Wilmer in de Amerikaanse staat Texas. Jaarlijks moet er 5 gigawattpiek zonnepanelen van de band rollen.

Trina Solar investeert meer dan 200 miljoen Amerikaanse dollar in de fabriek die een oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante meter krijgt. De komst levert de lokale gemeenschap 1.500 banen op. De Chinese fabrikant benadrukt dat voor de zonnepanelen enkel gebruikgemaakt zal worden van polysilicium uit de Verenigde Staten en Europa.

Vertex
De productie gaat in 2024 van start. Trina Solar wil in de fabriek Vertex-zonnepanelen produceren met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter.

‘We zijn trots op de banen die we creëren en de investering die we doen in de gemeenschap van Wilmer’, stelt Steven Zhu, president van Trina Solar US, dat al sinds 2006 in Amerika gevestigd is. ‘Ons doel met de bouw van deze productiefaciliteit is om een ecosysteem te creëren dat de ontluikende Amerikaanse markt voor zonne-energie kan bedienen. Als iemand die al meer dan 10 jaar in Texas woont, ben ik er trots op dat we Trina’s eerste zonnepaneelfabriek op het westelijk halfrond naar de “Lone Star State” kunnen brengen. Deze fabriek vormt de basis voor ons bedrijf om de activiteiten in de Verenigde Staten voortdurend uit te breiden.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen van Trina Solar in de Benelux te koop zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten