Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnefietspad SolaRoad levert in eerste half jaar meer energie op dan verwacht

Zonnefietspad SolaRoad levert in eerste half jaar meer energie op dan verwacht

De opbrengst van SolaRoad, het fietspad in Krommenie dat zonnestroom genereert, is boven verwachting hoog. In het eerste half jaar is bijna 3.000 kilowattuur opgewekt.

Sten de Wit woordvoerder SolaRoad 'We hadden niet gedacht dat het fietspad al zo snel zo veel zou opleveren. Met de opgewekte hoeveelheid zonnestroom kan een eenpersoonshuishouden voor een jaar van elektriciteit worden voorzien of kan een elektrische scooter 2,5 keer de wereld rond. Als we dit vertalen naar een jaaropbrengst, dan komen we boven de 70 kilowattuur per vierkante meter per jaar uit die we in de laboratoriumfase als bovengrens hadden voorspeld. We kunnen dan ook spreken van een succesvol eerste half jaar.'

SolaRoad is ontwikkeld door TNO, Provincie Noord-Holland, Ooms Civiel en Imtech. Verbeterde coating en acceptatie door gebruikers SolaRoad kent een pilotfase van drie jaar waar diverse metingen en tests worden uitgevoerd. Eén van de doelen van de praktijkproef is het opsporen en genezen van kinderziektes. Eind december 2014 en in de vroege lente kwam de coating van het SolaRoad fietspad los. Uit onderzoek is gebleken dat de coating bij grote temperatuurwisselingen plaatselijk kan loslaten door krimp van het materiaal. De reparaties zijn uitgevoerd en de ontwikkeling van een verbeterde coating is inmiddels in een vergevorderd stadium.

Vanaf de openstelling zijn meer dan 150.000 fietsers over SolaRoad gereden. Het wordt door hen nauwelijks nog opgemerkt als een bijzonder fietspad. Hiermee is een belangrijke doelstelling (acceptatie door de gebruikers) van de pilot gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Boss Renewables zoekt:

Project Manager

Fulltime (40 uur) - North Holland
Eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!