Solar Magazine - Vlaanderen start projectoproep voor innovatieve laadpalen elektrische voertuigen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen start projectoproep voor innovatieve laadpalen elektrische voertuigen
© 22tomtom | Dreamstime.com

Vlaanderen start projectoproep voor innovatieve laadpalen elektrische voertuigen

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert een projectoproep voor innovatieve pilots rond laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. De minister wil onder meer het gebruik van hernieuwbare energie stimuleren.

De minister van Mobiliteit en Openbare Werken trekt 2 miljoen euro uit via het Vlaams klimaatfonds en het beleidskader ‘Clean Power for Transport’. ‘We zijn met intussen zo’n 27.000 laadpunten goed op weg om de doelstelling van 35.000 publieke laadpunten tegen 2025 te behalen. Een eenvoudige publieke laadpaal past niet altijd in elke stedenbouwkundige context en is ook niet altijd voor iedereen de juiste oplossing. Vanuit de Vlaamse overheid willen we ook ondernemers verder stimuleren en faciliteren in de zoektocht naar slimme laadoplossingen, die de vergroening van ons wagenpark mee verder bewerkstelligen de komende jaren.’

Bidirectionele laadpunten
De minister wil via deze projectoproep specifiek innovatieve projecten ondersteunen en de drempel om te investeren, verlagen. De oproep richt zich op projecten met een beperkte schaalgrootte die verkennend en innovatief van aard zijn en die na afloop opgeschaald kunnen worden.

Het kan gaan om mobiele laadsystemen, private laaddeelsystemen, (bidirectionele) laadpunten in energiemanagementsystemen met ter plaatse geproduceerde hernieuwbare energie, slimme publieke laadoplossingen en innovatieve managementsystemen voor deelwagenlaadpunten.

300.000 euro
Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 23 oktober. De maximale steun per project is 300.000 euro en ze moeten binnen 2 jaar gerealiseerd worden. De investeringen moeten duidelijk betrekking hebben tot de laadsystemen. Het kan daarbij zowel gaan over de ontwikkeling als plaatsing en aansluiting van de laadsystemen, maar ook om de slimme aansturing en balancering ervan.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Lens zoekt:

KAM-coördinator

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!