Solar Magazine - Eneco lanceert dynamisch energiecontract, geen meerjarig contract eigenaar zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco lanceert dynamisch energiecontract, geen meerjarig contract eigenaar zonnepanelen
© Eneco

Eneco lanceert dynamisch energiecontract, geen meerjarig contract eigenaar zonnepanelen

Eneco start met het aanbieden van dynamische energiecontracten. Tegelijkertijd is het energiebedrijf tijdelijk gestopt met het aanbieden van meerjarige energiecontracten aan klanten met zonnepanelen.

Eneco Dynamisch is de naam van het dynamisch energiecontract dat Eneco aan zijn klanten aanbiedt. Bij deze contractvorm betalen klanten tarieven gebaseerd op de actuele uurprijzen voor stroom en de actuele dagprijs voor gas.

Wind- en zonne-energie
Op momenten dat er veel zonne- en windenergie beschikbaar is, liggen de stroomprijzen lager dan op momenten dat dit niet het geval is. Met het dynamisch contract kunnen klanten hun stroomverbruik hierop afstemmen. Zij kunnen de energieprijzen dagelijks volgen in hun app en vooral energie gebruiken op momenten dat de prijzen laag liggen. Bijvoorbeeld door de wasmachine aan te zetten of de elektrische auto op te laden in de middag wanneer de zon schijnt.

Eneco benadrukt met het aanbieden van dynamische contracten ervoor te willen zorgen dat duurzame stroom benut wordt als deze beschikbaar is. ‘Want hoe meer wij kunnen functioneren op duurzame energie, hoe eerder we kunnen stoppen met fossiele brandstoffen.’

Elektrische auto
Eigenaren van een elektrische auto kunnen kiezen voor een combinatie van het dynamische contract met Eneco SlimLaden. Het opladen van de auto vindt dan automatisch plaats op de meest voordelige momenten.

Zonnepanelen
Eneco Dynamisch komt naar verwachting vanaf oktober ook beschikbaar voor consumenten met zonnepanelen. Hiervoor zijn volgens het energiebedrijf nog een paar laatste aanpassingen in de systemen nodig. Wel is Eneco gestopt met het aanbieden van meerjarige energiecontracten aan consumenten met zonnepanelen. Afgelopen maand stopten ook Essent en dochterbedrijf Energiedirect al met meerjarige energiecontracten voor zonnepaneeleigenaren.

De 3 energiebedrijven lijken daarmee voor te sorteren op het mogelijk invoeren van een vergoeding die zonnepaneeleigenaren moeten betalen om met hun zonnepanelen stroom terug te leveren aan het stroomnet. Essent-dochter Vandebron maakte op 15 augustus bekend aan zonnepaneeleigenaren die zonne-energie terugleveren vaste terugleveringskosten in rekening te gaan brengen tot een maximum van 46 euro per maand.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Stage (online) marketing

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!