logo
wvhj2023
© Daniel127001 | Dreamstime.com
© Daniel127001 | Dreamstime.com
1 augustus 2023

6 procent Nederlanders steekt vakantiegeld in verduurzaming woning

Ruim 6 procent van de Nederlanders besteedt zijn vakantiegeld dit jaar niet aan een trip naar de zon, maar aan de verduurzaming van zijn woning. Dat blijkt uit een panelonderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.

Panel Inzicht heeft in opdracht van Slimster 2.000 Nederlanders ondervraagd. 15 procent van de respondenten stelt het vakantiegeld te besteden aan zijn woning.

Verschillen
Waar een groot deel ervoor kiest het vakantiegeld op de spaarrekening te zetten, wendt 6,4 procent het aan om de woning te verduurzamen. 1 op de 20 ondervraagden – 5,1 procent – gebruikt het vakantiegeld voor de aanschaf van een nieuw interieur en nog eens 3,9 procent lost met behulp van het vakantiegeld extra af op zijn hypotheek. Al met al besteedt dus bijna 1 op de 6 Nederlanders zijn vakantiegeld op een of andere manier aan zijn woning.

Tussen mannen en vrouwen zijn op dit vlak nauwelijks verschillen. Gekeken naar de verschillende leeftijdscategorieën valt op dat het verduurzamen van de woning onder twintigers het populairst is: 14 procent van de 18- tot 30-jarigen geven hun vakantiegeld daaraan uit. Ook een nieuw interieur scoort in die leeftijdsgroep het hoogst. Een extra hypotheekaflossing komt vooral onder dertigers veel voor.

Drenten
Ook zijn er opvallende regionale verschillen. Zo geeft ruim 50 procent van de Utrechters aan van het vakantiegeld op vakantie te gaan, terwijl dit onder Groningers slechts 28 procent is. Ook Zeeuwen, Friezen en Overijsselaars geven het geld liever ergens anders aan uit. Inwoners van Overijssel zijn de grootste spaarders en kiezen het vaakst voor een nieuw interieur, waar Groningers relatief gezien het vaakst van plan zijn extra op de hypotheek af te lossen.

Onder Drentenaren is het percentage dat het vakantiegeld aan het verduurzamen van de woning besteedt het grootst: ruim 20 procent.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten