logo
wvhj2023
© Daniel127001 | Dreamstime.com
© Daniel127001 | Dreamstime.com
30 juni 2023

1 miljoen consumenten willen investeren in zonnepanelen

15 procent van de Nederlandse consumenten investeerde afgelopen kalenderjaar in het installeren, aanpassen of vervangen van zonnepanelen en in windmolens. Dat meldt Multiscope op basis van nieuw onderzoek.

De totale bestedingen bedroegen 4,3 miljard euro, waarvoor 99 procent werd geïnvesteerd in zonne-energie.

1,2 miljoen huishoudens
Voor de derde editie van Duurzaam Wonen ondervroeg het marktonderzoeksbureau 5.080 Nederlanders.  

Uit het onderzoek blijkt dat 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens afgelopen kalenderjaar investeerden in wind- en zonne-energie

Meer dan 10 jaar
Huishoudens die al meer dan 10 jaar in hun huidige woning wonen, investeren volgens het onderzoek vaker in wind- en zonne-energie dan andere huishoudens.

36 procent van alle investeringen komt van huishoudens die 20 jaar of langer in hun woning verblijven. Daarnaast betreft het vaak woningen met een woonoppervlakte van meer dan 120 vierkante meter; te weten in 41 procent van de gevallen.

Niet verzadigd
De consumentenmarkt is volgens het onderzoek ook nog niet verzadigd. Komend jaar heeft 14 procent van de Nederlandse huishoudens concrete plannen om duurzame investeringen te doen op het gebied van wind- en zonne-energie.

Verwacht wordt dat zij hier 4,1 miljard euro aan zullen besteden. Met name zonnepanelen zijn in trek, waarbij ongeveer 1 miljoen huishoudens aangeven ze te willen installeren, aanpassen of vervangen.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen er te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten