Solar Magazine - Nieuwe investeerder voor Brabantse fabrikant van batterijen Big Ass Battery
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe investeerder voor Brabantse fabrikant van batterijen Big Ass Battery
© Big Ass Battery

Nieuwe investeerder voor Brabantse fabrikant van batterijen Big Ass Battery

De Brabantse fabrikant van batterijen Big Ass Battery heeft een nieuwe investeerder aangetrokken: YARD ENERGY. Dat neemt niet alleen een aandeel in de batterijfabrikant, maar verstrekt ook groeifinanciering.

Big Ass Battery bouwt zijn batterijen volledig in eigen beheer. Het bedrijf lanceerde vorig jaar een batterij met een capaciteit van 1,5 megawattuur die wordt geproduceerd in de fabriek in het Brabantse dorp Nuenen.

Zonneparken
De technologie van Big Ass Battery richt zich met name op de bouw en infra, met als toepassing het opladen van elektrisch bouwmaterieel, bouwplaatsen voorzien van stroom als duurzaam alternatief voor dieselaggregaten en het snel opladen van elektrische voertuigen.

Ook richt Big Ass Battery zich op bedrijfspanden, de agrarische sector en zonneparken die zonne-energie willen opslaan en/of willen bijdragen aan beheersing van de onbalans in het elektriciteitsnet en daartoe energie willen verhandelen op verschillende markten. Big Ass Battery zet tevens in op batterijen bij bedrijfspanden die een te kleine netaansluiting hebben en behoefte hebben aan een netverzwaring.

Groeiambities
YARD ENERGY heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling en bouw van windenergieprojecten en heeft een brede investeringsportefeuille opgebouwd in scale-ups in de energietransitie. Met de nieuwe participatie zet Big Ass Battery een volgende stap in de realisatie van zijn groeiambities. Na de oprichting 2 jaar geleden, is Big Ass Battery gereed om versneld op te schalen.

Guido de Jong, oprichter en technisch directeur van Big Ass Battery: ‘De uitgebreide kennis en ervaring die YARD ENERGY inbrengt op het gebied van energieprojecten en de energietransitie is een waardevolle aanvulling op onze ambitie en visie om duurzame en veilige batterijtechnologie beschikbaar te maken. Dankzij de participatie van YARD ENERGY kunnen we onze marktpositie verder uitbouwen, sneller groeien, onze productiecapaciteit verder uitbouwen en het productaanbod beschikbaar maken voor een grotere doelgroep.’

Lex Roukens, Partner YARD ENERGY Group, besluit: ‘In combinatie met de zelfontwikkelde, innovatieve energieopslagsytemen, de aansprekende klantenkring en de commerciële slagkracht zien wij grote kansen om Big Ass Battery te positioneren als een toonaangevende internationale speler in de energieopslagsector. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met het zeer gemotiveerde managementteam en grootaandeelhouder Hidden Gems Capital.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!