Solar Magazine - Terugblik: InterSOLUTION weet bezoekersaantal en standhouders te consolideren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Terugblik: InterSOLUTION weet bezoekersaantal en standhouders te consolideren

Terugblik: InterSOLUTION weet bezoekersaantal en standhouders te consolideren

De organisatie van InterSOLUTION 2013 kan tevreden terugkijken op haar jubileumeditie. De grootste en tot voor kort enige zonne-energievakbeurs voor de Benelux wist bij haar vijfde editie het bezoekersaantal nagenoeg te consolideren (4.584 bezoekers uit dertig landen) en telde evenveel exposanten als afgelopen kalenderjaar (122 stuks). Opnieuw groeide het percentage Nederlandse bezoekers, ditmaal tot tweeëndertig procent.

Campagne Stroom van Eigen Kweek
Delphine Martens van organisator Delfico kijkt tevreden terug. 'Ondanks de economische crisis stellen we een positieve houding vast bij de professionelen in de zonne-energiesector. We zitten allen in een uitdagende positie, maar zijn hoopvol voor de toekomst. Installateurs, elektriciens, aannemers, dakwerkers enzovoorts kwamen hun licht opsteken op de beurs om bij te blijven met de vernieuwingen in de markt. InterSOLUTION, de enige vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, verhoogt het bewustzijn voor een groene en duurzame economie.'
Door het fors terugschroeven van de subsidieregeling in Vlaanderen kreeg de markt in de tweede helft van 2012 stevige klappen. Het aantal installaties daalde sterk. Vooral de kleinere installateurs gooiden daardoor de handdoek in de ring. Door de bijkomende daling van de subsidies en de extra netvergoeding begin dit jaar in Vlaanderen zijn de vooruitzichten voor 2013 in België niet goed, ondanks de inhaalbeweging van Wallonië en de Brusselse regio in 2012. Toch toonden de exposanten op InterSOLUTION zich hoopvol. De zonne-energiemarkt heeft een gezonde toekomst voor zich. Investeren in zonnepanelen blijft immers renderen. Niets voor niets lanceerde de Vlaamse branchevereniging PV-Vlaanderen dan ook de campagne Stroom van Eigen Kweek om de Vlamen te laten zien dat zonnestroom ook zonder susbidie rendeert.


Trends & blikvangers
De organisatie van InterSOLUTION heeft de volgende trends en blikvangers tijdens haar beurs gesignaleerd:
• stijgend aanbod van thermische zonne-energiesystemen, zonneboilers en warmtepompen.
• Innovaties in omvormers. •
SolarWorld en PC-Aero stelden een vliegtuig op zonne-energie voor : de "SolarWorld e-One". Dit vliegtuig weegt slechts honderd, heeft een reikwijdte van maximaal duizend kilometer en topsnelheid van honderdveertig kilometer per uur.

De volgende editie van InterSOLUTION vindt plaats van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari 2014, opnieuw in Flanders Expo te Gent.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Chapter zoekt:

Customer Success Manager

32-40 uur - Amsterdam, 1076EE, 115
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!