Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Natuur & Milieu publiceert zonnegids 'Gemeente zoekt zon' voor gemeenten

Natuur & Milieu publiceert zonnegids 'Gemeente zoekt zon' voor gemeenten

Natuur & Milieu heeft de zonnegids 'Gemeenten zoekt zon' gepubliceerd. n de gids ‘Gemeente zoekt zon’ komen diverse gemeenten aan het woord die al kozen voor zonnepanelen, waaronder de gemeente Amsterdam.

De stichting rekent voor dat als alle 400 Nederlandse gemeenten in 2015 gemiddeld 500 zonnepanelen plaatsen, dat 50 megawatt aan zonvermogen oplevert. ‘Gemeenten hebben een vliegwieleffect: zonnepanelen op gemeentelijke daken inspireren burgers om ook gebruik te maken van zonne-energie. Veel gemeenten ervaren de zonnemarkt als onoverzichtelijk en ingewikkeld. Maar in de praktijk valt dit mee. In deze gids ‘Gemeente zoekt Zon’ zetten we alle stappen en mogelijkheden op een rijtje,’ aldus Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu.

In de gids (hier te downloaden) staat onder meer beschreven hoe gemeenten hun zonnepanelen kunnen financieren, welke subsidiemogelijkheden er zijn en op welke zaken zij moeten letten bij de aanschaf of het gebruik van zonnepanelen. Tot slot worden enkele aanbieders van zonnepanelen genoemd die landelijk werken en dus voor iedere gemeente interessant zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Baywa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (NL)

BayWa r.e. zoekt voor de Nederlandse markt een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!