Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Venezuela verwelkomt eerste zonnepark, Spanje op de weg terug?

Venezuela verwelkomt eerste zonnepark, Spanje op de weg terug?

Venezuela heeft haar eerste grootschalige zonnepark in gebruik genomen, een zonnepark van 1,1 megawatt dat in de archipel Los Roques lokale toeristenfaciliteiten van zonnestroom gaat voorzien.

Venezuela beschikt over ruim vijftien gigawatt hernieuwbare energie, maar opvallend genoeg weinig zonne-energie. Waterkrachtcentrales en windmolens zijn er des te meer.

Ondertussen lijkt in Europa Spanje de weg naar boven weer te hebben ingeslagen. Waar het lange tijd de weg kwijt leek in pv-land, heeft het Spaanse ministerie van milieu een zonnepark van maar liefst 330 megawatt goedgekeurd. Dit moet verrijzen in Lorca. Gestamp, een divisie van het eveneens Spaanse Gonvarri Steel Industries, zou het project gaan realiseren. Het project gaat geen gebruik maken van feed-in tarieven, maar de opgewekte zonnestroom direct verkopen tegen marktprijzen. Spanje sloot haar feed-in regeling begin 2012 voor nieuwe initiatieven en zijn sindsdien is er vrijwel geen enkel groot zonnestroomproject meer gerealiseerd.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Account Manager

Wocozon zoekt een gedreven groene Account Manager voor de regio Noord Nederland gezocht
36-40 uur • De Meern - Utrecht
GoodWe zoekt:

Technical Support Manager

GoodWe is looking for Technical Support Manager for the Benelux
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!