Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Green Point en Eneco willen hindernissen voor collectieven met zonnepark wegnemen via online platform

Solar Green Point en Eneco willen hindernissen voor collectieven met zonnepark wegnemen via online platform

Vandaag lanceren Solar Green Point en Eneco een online platform voor mensen die zonnepanelen willen, maar zelf geen (geschikt) dak hebben. Bijvoorbeeld omdat ze in een flatgebouw wonen of huurder zijn.

Via solargreenpoint.nl kunnen zij een idee voor een lokaal zonnepark lanceren en buurtbewoners uitnodigen om mee te doen. Tegelijkertijd kunnen bedrijfspanden, maar ook scholen en zwembaden het eigen dakoppervlak aanbieden als bouwlocatie. Bij voldoende belangstelling bouwen Solar Green Point en Eneco het park en nemen daarbij al het regelwerk uit handen.

Deelnemers worden door het kopen van één of meerdere zonnepanelen lid van een lokale coöperatie zonder winstoogmerk. Solar Green Point helpt bij het oprichten van de coöperatie, regelt de aanvraag van subsidie en zorgt voor de bouw van het park. Eneco verrekent de zelf opgewekte energie en het voordeel op de energiebelasting met de leden. Na oplevering zijn de leden samen eigenaar van het park. Solar Green Point staat gedurende de looptijd van een project - 20 tot 25 jaar - garant voor de continuïteit van de coöperatie. Een deelnemer met één zonnepaneel verdient zijn investering halverwege de looptijd terug. De resterende jaren profiteert hij van lagere energiekosten.

Eneco ondersteunt het concept van Solar Green Point en verwacht dat zij gezamenlijk de opmars van collectieve zonneparken kunnen versnellen. Een aantal nieuwe initiatieven staat sinds vandaag op solargreenpoint.nl, waaronder een park van 2.000 zonnepanelen op een groene geluidswal langs de A20 bij Rotterdam. En in Den Haag heeft tennisvereniging Thor de Bataaf het dak van haar tennishal beschikbaar gesteld voor ruim 200 panelen. Het grootste bestaande initiatief van Solar Green Point is het dak van Caballerofabriek in Den Haag, waar de lokale coöperatie meer dan 1000 panelen in bezit heeft.
 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!