Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wereldwijd 177 gigawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd

Wereldwijd 177 gigawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd

Wereldwijd is er inmiddels 177 gigawatt aan pv-vermogen opgesteld. Dit is op te maken uit IEA Photovoltaic Power System Programme (IEA PVPS) van het Internationaal Energie Agentschap.

Van het totale vermogen is 38,7 gigawatt in 2014 geplaatst, een lichte plus ten opzichte van de 37,6 gigawatt in 2013. Het Europees marktaandeel is daarbij afgelopen jaar gekrompen tot 18 procent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Europese markt krimpt, maar ook doordat de Azië sterk groeit.

China zag het nieuw geplaatste volume wel licht afnemen van 10,95 gigawatt in 2013 naar 10,6 gigawatt in 2014. Japan was de op een na grootste markt met 9,7 gigawatt, gevolgd door Amerika met 6,2 gigawatt. In Europa leidt het Verenigd Koninkrijk (2,3 gigawatt) de dans, gevolgd door de Duitse Europese grootmacht qua opgesteld vermogen (1,9 gigawatt nieuw geplaatst in 2014).

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Duramotion zoekt:

Zelfstandig Monteur E

Duramotion zoekt een zelfstandig Monteur E
Fulltime • Hoensbroek
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!