Solar Magazine - Chili gooit hoge ogen in Latijns-Amerikaanse zonne-energiemarkt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chili gooit hoge ogen in Latijns-Amerikaanse zonne-energiemarkt

Chili gooit hoge ogen in Latijns-Amerikaanse zonne-energiemarkt

Chili is hard op weg om de belangrijkste afzetmarkt voor zonne-energiesystemen in Latijns-Amerika te worden. Het land heeft vorig jaar voor ruim drie gigawatt aan projecten goedgekeurd. Het Centrum voor Duurzame Energie in Chili meldt namelijk dat er nog eens ruim negenhonderd megawatt in de pijplijn zit. Consultancybedrijf Solarbuzz doet daarom de voorspelling dat de helft van alle zonne-energie in Latijns-Amerika de komende vier jaar in Chili zal worden geproduceerd. Chili streeft daarmee Brazilië voorbij dat  volgens Solarbuzz zevenendertig procent procent van de Latijns-Amerikaanse zonne- energie voor zijn rekening zal nemen.

Atacamawoestijn
Chili gooit mede hoge ogen door de aanwezigheid van de Atacamawoestijn - de droogste woestijn ter wereld - en zeer geschikt voor grootschalige zonne-energieprojecten. De Chileense solar markt kent de komende vier jaar dubbelde groeicijfers met een gemiddelde van vijfenveertig procent. Als drie belangrijkste drijfveren identificeert Solarbuzz de sterke economische groei in de regio, de stijging van de elektriciteitsprijzen en een nieuw overheidsbeleid voor duurzame energie.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Fronius zoekt:

Technical Sales Advisor

Fulltime (40 uur) - België
Lens zoekt:

Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1094BB, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!