Solar Magazine - Meyer Burger stapt volledig over op productie glas-glaszonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger stapt volledig over op productie glas-glaszonnepanelen
© Meyer Burger

Meyer Burger stapt volledig over op productie glas-glaszonnepanelen

Meyer Burger stapt volledig over op een glas-glas-gebaseerd productplatform dat een uniform, gestroomlijnd en flexibel concept is voor toekomstige zonnepanelen. Daarbij stopt de fabrikant met glas-foliezonnepanelen.

De raad van bestuur van Meyer Burger is om de productiecapaciteit in de toekomst sneller te kunnen laten groeien tot het besluit gekomen om het uniforme productplatform te introduceren. De productiecapaciteit kan zo in de toekomst niet alleen sneller, maar ook met minder risico worden opgebouwd.

800 megawattpiek
Zo elimineert het nieuwe platform bijvoorbeeld downtime als gevolg van productwijzigingen en complexe inkooplogistieke processen als gevolg van productdiversiteit. Dit stelt de fabrikant in staat om de productiekosten te verlagen en onderzoek en ontwikkeling te concentreren.

De lijnen voor de toekomstige Goodyear-site in de Verenigde Staten zijn vanaf het begin ontworpen voor het nieuwe productplatform. De start van de technische upgrades in de fabriek in het Duitse Freiberg is gepland voor het tweede kwartaal van 2023. De uitbreiding van de Duitse productiecapaciteit tot 1,4 gigawattpiek door de start van een derde productielijn in Freiberg wordt uitgesteld tot de zomer. De combinatie van supply chain-issues en het gereedmaken van productielijnen voor het nieuwe platform resulteert volgens het bedrijf in een lager productievolume dan eerder aangekondigd. Meyer Burger streeft er nu naar om in 2023 zonnepanelen te produceren met een totaalvermogen van ongeveer 800 megawattpiek.

Tandemzonnecellen
Nog vóór de introductie van het nieuwe platform zal Meyer Burger het huidige glas-glasproduct in toenemende mate produceren en op grotere schaal beschikbaar maken. De zwart-witte glas-foliezonnepanelen blijven beschikbaar totdat de overgang naar het nieuwe platform is voltooid om ook in de overgangsfase aan de klantbehoeften te kunnen voldoen.

Het nieuwe platform kan worden gecombineerd met toekomstige zonneceltechnologieën zoals zonnecellen die interdigitated back contact (ibc) en heterojunctie (hjt) combineren en hjt-perovskiettandemzonnecellen. Hiermee stelt het bedrijf toekomstige ontwikkelingsstappen om zijn innovatieroadmap veilig te stellen. Ondanks het verminderde productievolume en de extra kosten voor de upgrades van de productielijn en het productportfolio verwacht Meyer Burger het boekjaar 2023 met een positief resultaat af te sluiten.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!