logo
wvhj2023
© TESVOLT
© TESVOLT
21 februari 2023

TESVOLT investeert 60 miljoen euro in nieuwe gigafactory voor batterijen

TESVOLT gaat voor 60 miljoen euro een nieuwe gigafactory voor batterijopslagsystemen bouwen op de locatie van het hoofdkantoor in het Duitse Lutherstadt Wittenberg. De productiecapaciteit wordt vertienvoudigd.

De geplande investering omvat een sterk geautomatiseerd productiegebouw voor batterijopslagsystemen en een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Het doel is een uiteindelijke productiecapaciteit van maximaal 4 gigawattuur per jaar. De bouwwerkzaamheden starten in het voorjaar van 2023 en zullen naar verwachting in 2024 worden afgerond.

80.000 opslagsystemen per jaar
TESVOLT gaat 2 nieuwe gebouwen realiseren en de bestaande faciliteiten renoveren. Het bedrijf verwacht via de Investeringsbank Sachsen-Anhalt in aanmerking te komen voor subsidies tot 12 miljoen euro. Op de lange termijn zullen naar verwachting meer dan 400 banen worden gecreëerd, voornamelijk op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, logistiek en projectplanning.

‘In de toekomst zal onze nieuwe Gigafactory tot 80.000 opslagsystemen per jaar produceren – dat komt neer op een vertienvoudiging van de huidige productiecapaciteit’, aldus Daniel Hannemann, chief executive officer en medeoprichter van TESVOLT. Met deze mijlpaal dragen we bij aan het vergroten van de internationale onafhankelijkheid voor de Europese energietransitie. De nieuwe Gigafactory zal ons helpen onze thuisregio en Duitsland te versterken als toonaangevende locatie voor de energietransitie.’

6.000 vierkante meter
In de nieuwe fabriek zullen over 2 verdiepingen van in totaal bijna 6.000 vierkante meter batterijopslagsystemen worden vervaardigd. Een volledig geautomatiseerd hoogbouwstellingsysteem zal de opslagcapaciteit verviervoudigen, terwijl een nieuwe productielijn met robots zorgt voor schaalbare productie van batterijmodules.

Kleine windturbines op het gebouw en zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat de productie volledig klimaatneutraal blijft. De warmtevoorziening van het gebouw wordt geregeld met lucht-warmtepompen en warmteterugwinning. Overtollige elektriciteit wordt opgevangen en opgeslagen in de eigen TESVOLT-batterijopslagsystemen van de fabriek.

Glazen brug
Het nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsgebouw moet het startpunt worden voor toekomstige hard- en software van TESVOLT. Daarnaast worden op 3 verdiepingen een bezoekerscentrum met showroom, een opleidingsruimte voor installateurs en 2 collegezalen met videostudio gepland.

De ontwikkeling van de site is volgens het bedrijf afgestemd op de eisen van ‘het nieuwe werken’. Voor het personeel zijn er ontmoetings- en ontmoetingsplekken, waaronder een fitnessstudio, een cafetaria, een bibliotheek en ontspannings- en massageruimtes. Een glazen voetgangersbrug van 64 meter zal het R&D-gebouw met de fabriek verbinden.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten