Solar Magazine - Tweede Kamer stelt stemming uit over afbouw salderingsregeling zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer stelt stemming uit over afbouw salderingsregeling zonnepanelen
© Wirestock | Dreamstime.com

Tweede Kamer stelt stemming uit over afbouw salderingsregeling zonnepanelen

De Tweede Kamer heeft besloten niet vandaag, maar pas volgende week over het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen te stemmen. Dit omdat de SP nog aan een amendement werkt.

De Tweede Kamer zou vandaag stemmen over het wetsvoorstel van minister Jetten om de salderingsregeling vanaf 1 januari 2025 af te bouwen.

Amendement
Tijdens het salderingsdebat gaf minister Jetten afgelopen week aan nog altijd pal achter zijn eigen wetsvoorstel te staan. De diverse fracties in de Tweede Kamer dienden echter een groot aantal amendementen en moties in om het wetsvoorstel op diverse plaatsen te wijzigen.

Nog voor de aanvang van de stemmingen in de Tweede Kamer vroeg Renske Leijten (SP) haar mede-Kamerleden om de stemming uit te stellen. ‘Ik ben nog een amendement aan het maken en had wel verwacht dat ik dat af zou hebben, maar dat is helaas niet gelukt. Daarom wil ik vragen of dat dan volgende week in stemming kan komen.’

GroenLinks en PvdA
De andere leden van de Tweede Kamer bleken hier geen bezwaar tegen te hebben, waardoor de stemming met 1 week is uitgesteld.

3 partijen waarvan na het debat over het wetsvoorstel sowieso wordt verwacht dat ze tegen het wetsvoorstel zullen stemmen, zijn GroenLinks, de Partij van de Arbeid (PvdA) en de PVV. De steun van GroenLinks en de PvdA is voor het kabinet cruciaal om een meerderheid in de Eerste Kamer te behalen en goedkeuring te krijgen voor het wetsvoorstel dat de afbouw van het salderen regelt.

De stemmingen over het wetsvoorstel en de ingediende amendementen en moties staan nu gepland voor dinsdag 7 februari 2023.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!