Solar Magazine - Sono Motors verlengt inzamelactie voor zonneauto Sion: nog 50 miljoen euro nodig
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sono Motors verlengt inzamelactie voor zonneauto Sion: nog 50 miljoen euro nodig
© Sono Motors

Sono Motors verlengt inzamelactie voor zonneauto Sion: nog 50 miljoen euro nodig

De Duitse fabrikant Sono Motors heeft de inzamelactie voor zijn zonneauto Sion verlengd. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 47 miljoen euro kapitaal opgehaald en heeft nog 50 miljoen euro nodig.

Het bedrijf stelt dat de gesprekken vorderen met potentiële investeerders die voortkomen uit de #savesion-campagne.

Duizenden communityleden
‘Ons plan om een duidelijk signaal af te geven aan zowel de markt als investeerders door groeiende reserveringen, betalingsverplichtingen en aanvullende kapitaalbronnen van bijna 50 miljoen euro lijkt te werken’, stelt Laurin Hahn, medeoprichter en chief executive officer van Sono Motors. ‘We zijn in gesprek met potentiële investeerders en zijn van mening dat de verlenging van de campagne ons in staat stelt om ons doel van ongeveer 100 miljoen euro te bereiken en door te gaan met het Sion-programma. De betrokkenheid van duizenden Community-leden heeft de marktvraag naar de Sion opnieuw bewezen. De vastberadenheid die we voelen door de duizenden telefoontjes, e-mails en persoonlijke interacties met de community, gecombineerd met de nieuwsgierige feedback van talrijke potentiële investeerders, stelt ons in staat om zowel de campagne als onze strijd voor de Sion voort te zetten.’

44.000 reserveringen
Er zijn inmiddels meer dan 44.000 reserveringen geplaatst voor de zonneauto, waarvan ruim 21.000 privéreserveringen waarvoor een aanbetaling is gedaan. Deze reserveringen en de 22.000 niet-bindende pre-orders van bedrijven zijn potentieel gelijk aan een netto-verkoopvolume van ongeveer 1 miljard euro, ervan uitgaande dat alle reserveringen in verkopen resulteren.

Tijdens de huidige campagne heeft het bedrijf naar eigen zeggen ook aanzienlijke vooruitgang geboekt in het test- en serievalidatieprogramma van de Sion. De start van de pre-serieproductie staat gepland voor de zomer van 2023 en deze week zijn in Italië de crashtests begonnen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!