logo
wvhj2023
© Risen Energy
© Risen Energy
17 januari 2023

Risen presenteert nieuw zonnepaneel van 710 wattpiek met heterojunctiezonnecellen

Risen Energy is gestart met de massaproductie van een zonnepaneel van 710 wattpiek. Het Hyper-ion-zonnepaneel is uitgerust met heterojunctie (hjt)-zonnecellen.

Risen Energy-topman Song Yifeng heeft daarbij een bedrijfsplan ontvouwd om het n-type hjt-product-ecosysteem te hervormen en tegelijkertijd de kosten en de ecologische voetafdruk te verlagen.

15 gigawattpiek
Onderdeel van het plan is ook om de productiecapaciteit van de heterojunctie Hyper-ion-zonnecellen en -zonnepanelen te verhogen tot 5 gigawattpiek in de eerste helft van 2023. In de 6 maanden daarna moet de productiecapaciteit zelfs verdrievoudigd worden tot 15 gigawattpiek.

Risen Energy heeft sinds 2019 fors geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling naar materialen en productieapparatuur en -processen met betrekking tot hjt-technologie. Deze investering heeft het bedrijf naar eigen zeggen in staat gesteld het voortouw te nemen bij het ontsluiten van n-type hjt-technologie.

Laag zilvergebruik
De door Risen Energy gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om de ultradunne hjt-zonnecellen met een laag zilververbruik onderling te verbinden. Daardoor worden volgens de fabrikant de kosten verlaagd en tegelijkertijd het uitgangsvermogen en de betrouwbaarheid van het product gegarandeerd.

Het uitgangsvermogen van de nieuwe dubbelzijdige Hyper-ion-zonnepanelen bedraagt 710 wattpiek en een efficiëntie van meer dan 22,5 procent.

20 procent
Vergeleken met een conventioneel frame, heeft het aluminium frame van het heterojunctie Hyper-ion-zonnepaneel volgens de fabrikant een uitzonderlijk hoge sterkte, waarbij het scheurvaste vermogen van het materiaal met 20 procent is verhoogd.

Risen Energy meldt tot slot ook de CO2-emissies die gepaard gaan met de productie van het frame verminderd te hebben.

Bekijk hier in Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen er te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten