Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Stadgenoot plaatst 432 zonnepanelen op Louise Wenthuis

Woningcorporatie Stadgenoot plaatst 432 zonnepanelen op Louise Wenthuis

Woningcorporatie Stadgenoot heeft 432 zonnepanelen laten plaatsen op het Louise Wenthuis waarmee alle 171 huurders voortaan over zonnestroom beschikken. In het project is Herman de Zonnestroomverdeler gebruukt.

Aanstaande donderdag opent Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid Amsterdam, het nieuwe zonnestroomsysteem op het verbouwde Louise Wenthuis. Het systeem is volgens de betrokkenen het grootste in zijn soort in Nederland.

Stadgenoot besloot dat de grondige verbouwing van het Louise Wenthuis (gebouwd in 1963) aangegrepen moest worden om de woningen te verduurzamen. Het aanleggen van een zonnepanelenveld op het grote, platte dak was één van de toepassingen waarvoor gekozen werd. Stadgenoot is de eerste woningcorporatie in Nederland die Herman de Zonnestroomverdeler op deze schaal toepast.

De bewoners van het Louise Wenthuis krijgen de komende drie maanden gratis zonnestroom van eigen dak. Daarna mogen ze de stroom (vijfhonderd kilowattuur per jaar) voor de helft van de reguliere stroomprijs van Stadgenoot afnemen. Ook de centrale voorzieningen (portieklichten, lift, et cetera) werken deels op de zonnestroom.

Nu in Solar Magazine

Juni 2017

De juni-editie van Solar Magazine bevat artikelen over:   NEN1010: installatiekwaliteit continu onder druk, roep om opleverkeuring Vlaamse energieminister Bart Tommelein 1 jaar op zijn post: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor...
Vacatures
Slimopgewekt zoekt:

Meewerkend voorman

Slimopgewekt zoekt een meewerkend voorman.
Fulltime • Arnhem
De Solar Store zoekt:

Elektromonteur

De Solar Store zoekt elektriciens!
Fulltime • Zaandam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!