logo
wvhj2023
© Trina Solar
© Trina Solar
27 oktober 2022

Trina Solar: in 2025 helft minder CO2-uitstoot bij productie zonnepanelen

Trina Solar wil in 2030 voor de productie van zijn zonnepanelen voor 100 procent gebruikmaken van hernieuwbare energie. In 2025 moet de CO2-uitstoot daarbij al met 50 procent verminderd zijn.

In 2025 moet bovendien het energie- en waterverbruik met respectievelijk 40 en 20 procent teruggebracht zijn. Dat heeft de Chinese fabrikant bekendgemaakt tijdens de sessie ‘The Road to a Sustainable Future’ in Londen. De bijeenkomst, waar ook een aantal grote investeringsmaatschappijen in hernieuwbare energie aanwezig waren, werd georganiseerd door Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

VN-doelen
Het Europese Trina Solar-team benadrukte dat de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf alle relevante wereldwijde Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN) ondersteunt. Daarnaast heeft Trina Solar zich aangesloten bij het Science Based Targets-initiatief en draagt daarmee bij aan het gemeenschappelijke doel om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius.

Trina Solar publiceert al lange tijd jaarlijkse MVO-verslagen en is dit jaar gestart met de publicatie van het Environmental, Social & Governance (ESG)-rapport. ‘De milieu-uitdagingen die voor ons liggen, vereisen een grote verschuiving in mentaliteit en leiderschap’, aldus Gonzalo de la Viña, hoofd Europa bij Trina Solar. ‘De VN heeft duidelijke SDG-doelen gedefinieerd, die transformatie van bovenaf stimuleren. Evenzo heeft het senior management van Trina Solar vanaf het begin van het bedrijf 25 jaar geleden vormgegeven aan een duurzame manier van zakendoen. We zijn volledig gefocust op de doelen van de VN en dragen actief bij om deze te bereiken. Als pv-industrie is het onze verantwoordelijkheid om technologische innovatie te stimuleren om de overgang naar een koolstofvrije wereld te stimuleren.’

65 gigawattpiek
Trina Solar streeft naar een sterkere verticale integratie in zijn nieuwe productievestigingen, zoals de geïntegreerde fabriek voor n-type pv-producten in de Chinese provincie Qinghai. De fabriek bestrijkt bijna de gehele productieketen, van de productie van polysilicium tot zonnepanelen, waardoor inherent maximale traceerbaarheid van de toeleveringsketen wordt bereikt.

Trina Solar converteert zijn volledige jaarlijkse productiecapaciteit voor zonnepanelen – die meer dan 65 gigawattpiek bedraagt – naar Vertex-zonnepanelen die uitgerust zijn met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter. Voor de zonnepanelen – met een vermogen van 410 tot 670 wattpiek – heeft het bedrijf levenscyclusanalyses (lca’s) laten uitvoeren.

Bekijk de zonnepanelen van Trina Solar hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten