logowvhj2023
hero-image
27 oktober 2022

Lightyear neemt technologie Next Level Electronics over om aandrijflijnplatform te versterken

Lightyear neemt technologie over van het Nederlands Next Level Electronics. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van hoogefficiënte vermogenselektronica.

Na samen met NLE te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van aandrijflijnomvormers, heeft Lightyear NLE’s technologische ontwerpen verworven die cruciaal zijn voor de efficiëntie van de aandrijflijn van de zonneauto’s van het bedrijf.

Aandrijflijn
Door technologie veilig te stellen, denkt Lightyear verdere vooruitgang te boeken in de ontwikkeling en productie van een efficiënter aandrijflijnplatform voor zijn zonneauto’s.

Het volledige eigendom van de technologie met betrekking tot omvormers, modellen en software is de eerste acquisitie van Lightyear. Naast aerodynamica en rolweerstand, is de speciaal ontworpen aandrijflijn van het bedrijf een belangrijk element voor het bereiken van een lager energieverbruik en dus een groter bereik voor zijn elektrische auto’s en waardoor zonnepanelen op auto’s een levensvatbaar concept worden.

Kerntechnologie
‘NLE heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de kerntechnologie voor de efficiëntie van ons aandrijflijnontwerp, namelijk de omvormers, dus het was volkomen logisch om deze beslissing te nemen’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Dit zal onze kennisbasis en technologieportfolio enorm ten goede komen, waardoor we onze aandrijflijn verder kunnen ontwikkelen en de positie van Lightyear in de auto-industrie kunnen versterken.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.