Solar Magazine - Vlaanderen trekt 36 miljoen euro uit voor energiezuinig renoveren noodkoopwoningen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen trekt 36 miljoen euro uit voor energiezuinig renoveren noodkoopwoningen
© Vlaams Parlement

Vlaanderen trekt 36 miljoen euro uit voor energiezuinig renoveren noodkoopwoningen

Ieder Vlaams Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn (OCMW) kan tot 15 november tot 1,8 miljoen euro aanvragen om op zijn beurt renteloze leningen tot 60.000 euro aan te bieden aan de zogenaamde noodkopers.

Ieder Vlaams Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn (OCMW) kan tot 15 november tot 1,8 miljoen euro aanvragen om op zijn beurt renteloze leningen tot 60.000 euro aan te bieden aan de zogenaamde noodkopers. Dat zijn mensen met een laag inkomen die noodgedwongen een goedkope woning kopen op de privémarkt, omdat ze geen sociale woning of betaalbare huurwoning vinden.

20 jaar
Vaak scoren die noodkoopwoningen slecht op het gebied van woningkwaliteit, veiligheid, gezondheid en energiezuinigheid, maar ontbreekt het de nieuwe eigenaar aan financiële middelen om die problemen aan te pakken.

Met de middelen uit het Noodkoopfonds kunnen deze eigenaren hun woningen structureel verbeteren en energiezuinig maken. Dankzij een noodkooplening kunnen ze hun woning energiezuinig renoveren en hun maandelijkse afbetaling uitstellen tot ze hun woning verkopen, met een maximum van 20 jaar. Daarna moet de lening worden afbetaald op maximaal 25 jaar.

Meest kwetsbaren
‘Met deze extra middelen helpen we de meest kwetsbaren in onze samenleving’, stelt Demir. ‘Door hun woning energiezuinig te renoveren, daalt hun maandelijkse factuur en wordt hun omgeving gezonder. Ik hoop dat alle OCMW’s in Vlaanderen op deze oproep intekenen. Zij vormen voor Vlamingen in nood het eerste aanspreekpunt om uit de miserie te geraken. Ik wil dan ook een duidelijke oproep doen naar alle lokale besturen en OCMW’s in Vlaanderen: laat de meest kwetsbaren in uw gemeente niet in de kou zitten. We hebben middelen om hen te helpen, maak er gebruik van.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Field service engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!