logo
wvhj2023
© Zonnegilde
© Zonnegilde
27 september 2022

MG Partners en SleevesUp investeren in Zonnegilde

Zonnegilde heeft kapitaal opgehaald bij MG Partners en SleevesUp. Het bedrijf stelt met de hulp van de 2 langetermijnpartners te willen groeien tot de grootste onestopshop voor duurzame-energieoplossingen.

Zonnegilde richt zich daarbij op midden- en kleinbedrijven (mkb) en vastgoedeigenaren. In 2021 installeerde Zonnegilde 68.000 zonnepanelen. Hiermee komt het totaal geïnstalleerd vermogen op ruim 150 megawattpiek.

Participatie- en investeringsmaatschappij
Het bedrijf stelt met de participatie de eerste stap in zijn ambitie te zetten om zijn klanten vergaand te ondersteunen in hun energietransitie in tijden van netcongestie en oplopende energieprijzen. SleevesUp is een Nederlandse participatiemaatschappij die bestaat uit ervaren ondernemers, die naast mee-investeren nadrukkelijk ondernemend betrokken is bij haar participaties. MG Partners is een Nederlandse investeringsmaatschappij gevestigd in Amsterdam en richt zich op winstgevende Nederlandse mkb-bedrijven.

‘Met de participaties van MG Partners en SleevesUp kunnen we onze dienstverlening, productaanbod en organisatie verder uitbreiden om onze klanten in de opgave van de energietransitie te ondersteunen’, duidt Gerard de Ruiter, chief executive officer van Zonnegilde. Als installateur van zonnestroominstallaties voor bedrijven, ontzorgt Zonnegilde zijn klanten op het gebied van advies, ontwikkeling, financiering, engineering, installatie, beheer en onderhoud en re-powering. Het bedrijf heeft de ambitie om de organisatie uit te bouwen en zijn dienstverlening te verbreden tot een landelijk leidende onestopshop voor energie-, opslag- en duurzaamheidsoplossingen voor mkb-bedrijven, vastgoedeigenaren en gebruikers.

Strategische overnames
Door de combinatie van managementparticipatie en de strategische partnerships met SleevesUp en MG Partners stelt Zonnegilde de financiële en operationele middelen te hebben om de organisatie versneld en duurzaam uit te bouwen. Daarbij ligt de focus op uitbouwen van de bestaande organisatie versterkt door partnerships en strategische overnames.

Binnen het groeipartnership blijft Zonnegilde onder leiding van Gerard de Ruiter, samen met het bestaande managementteam. SleevesUp zal het management langere tijd zowel op strategisch als operationeel vlak ondersteunen in deze verdere ontwikkeling. MG Partners zal middels haar Energietransitiefonds kapitaal, kennis, ervaring en haar netwerk ter beschikking stellen om het groeiplan van het managementteam en SleevesUp verder te ondersteunen.

Zonder subsidie
‘De dalende installatiekosten hebben de afgelopen jaren gezorgd voor aanzienlijk meer rendabele businesscases, ook zonder subsidie. Met de huidig gestegen energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen bij bedrijven inmiddels nog verder toegenomen. Ook zijn er op de langere termijn kansen in de vervangings- en upgradingsmarkt’, vervolgt De Ruiter. ‘De huidige markt biedt enorm veel kansen voor een ervaren en specialistische zonne-installateur van onze omvang. Enerzijds ervaren wij een constant groeiende vraag naar een zonne-energie-installateur met een ervaren bewezen trackrecord, maar ook met voldoende slagkracht en professionaliteit. Daarnaast is dezelfde klant op zoek naar een partij met geïntegreerde oplossingen op het gebied van zonne-energie, energieopslag en laden. Met ons totaalconcept hebben wij de oplossing, die we verder zullen ontwikkelen met bestaande en nieuwe partners.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten