Solar Magazine - Desolenator levert in Dubai waterzuiverings- en ontziltingssysteem op zonnewarmte
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Desolenator levert in Dubai waterzuiverings- en ontziltingssysteem op zonnewarmte
© Desolenator

Desolenator levert in Dubai waterzuiverings- en ontziltingssysteem op zonnewarmte

De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) heeft een overeenkomst getekend met Nederlandse start-up Desolenator, om een waterzuiverings- en ontziltingssysteem te bouwen op basis van thermische zonne-energie.

Het ontwerp is bedoeld om 100 procent op zonne-energie te draaien tegen een beoogde levelized cost van drinkwaterproductie van minder dan 0,02 Amerikaanse dollar per liter.

1.000 liter
Als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst is er een proefinstallatie voor waterontzilting geïnstalleerd in het Jebel Ali Power Plant Desalination Complex, met een productiecapaciteit van minimaal 1.000 liter drinkwater per dag. De samenwerking maakt deel uit van DEWA's deelname aan het Dubai Future Accelerators (DFA) programma, een van de initiatieven van de Dubai Future Foundation. DFA is het grootste acceleratorprogramma ter wereld.

Volgens Saeed Mohammed Al Tayer, chief executive officer van DEWA, is de stap in lijn met de voortdurende inspanningen van DEWA om duurzame en innovatieve oplossingen voor waterontzilting te vinden. De inspanningen omvatten onder meer het aangaan van partnerschappen met start-ups die gebruikmaken van onderzoek en ontwikkeling om drinkwater te leveren met behulp van innovatieve en duurzame oplossingen. DEWA stelt ook haar technische expertise ter beschikking om nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden te beoordelen en te analyseren. De samenwerking met Desolenator ondersteunt ook DEWA's inspanningen om de Dubai Clean Energy Strategy 2050 en de Dubai Net Zero Carbon Emissions Strategy 2050 te realiseren om tegen 2050 100 procent van de totale productiecapaciteit van Dubai uit schone energiebronnen te halen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!