Solar Magazine - PMT investeert 600 miljoen euro extra in hernieuwbare energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PMT investeert 600 miljoen euro extra in hernieuwbare energie
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

PMT investeert 600 miljoen euro extra in hernieuwbare energie

Het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) investeert 600 miljoen euro extra in hernieuwbare-energieprojecten in Europa. Het gaat om wind- en zonne-energie- en energieopslagsystemen.

Het betreft volgens het pensioenfonds onder meer projecten in Nederland, België en Duitsland. PMT stelt dat de nieuwe investering zodoende bijdraagt aan de werkgelegenheid in de Europese metaal- en technieksector.

Rendementsprofiel
De investering voldoet aan het rendementsprofiel, dat wil zeggen dat de beoogde impact samengaat met een goed financieel rendement.

PMT belegde eerder al 382 miljoen euro in infrastructuurprojecten die direct bijdragen aan de energietransitie. In totaal belegt PMT nu dus bijna 1 miljard euro in schone energie. Afgelopen jaren investeerde PMT in 2016 in SUSI Renewable Energy Partners II, een jaar later in SUSI Energy Storage Fund en in 2019 in het fonds Glennmont Clean Energy Fund Europe III.

Investeringsopdracht
Terry Troost, werkgeversvoorzitter PMT, over de nieuwe investering: ‘We zien bij PMT veel economische kansen in de groeiende sector van duurzame energie. De bij ons aangesloten werkgevers werken al aan of dragen bij aan de energietransitie. Zij ontwikkelen producten zoals warmtepompen, isolatie, zonne-energieproducten en windmolens. We vinden het belangrijk om met dit soort investeringen niet alleen bij te dragen aan de weg naar schone energie, maar ook aan de toekomstige werkgelegenheid in de techniek.’

PMT belegt het kapitaal via Glennmont Partners, een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in duurzame energie. De investeringsopdracht is in samenwerking met Glennmont op maat gemaakt voor PMT en sluit daardoor volledig aan bij de strategie van het pensioenfonds. Het moederbedrijf van Glennmont, TIAA, investeert zelf ook 100 miljoen euro in het mandaat dat later zal worden opengesteld voor andere investeerders.

Biodiversiteit
Alle investeringen die Glennmont doet, voldoen aan een breder duurzaamheidsbeleid. Zo wordt ook rekening gehouden met de impact op de lokale gemeenschap, biodiversiteit en sociale componenten als banengroei. Ten aanzien van biodiversiteit wordt bijvoorbeeld bij de constructie van een windmolenpark gekeken naar de impact op de omgeving. Indien nodig worden er maatregelen getroffen om negatieve effecten te beperken; bijvoorbeeld het stilleggen van een windmolenpark bij een vogeltrek of geluiddempende maatregelen tijdens de bouw.

Naast het direct investeren in projecten die hernieuwbare energie opwekken, probeert PMT als aandeelhouder ook olie- en gasbedrijven in zijn portefeuille te overtuigen om de overgang naar schone energie te maken.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
IZEN zoekt:

Projectleider EPC

Fulltime (40 uur) - Lille, België
kWh People zoekt:

Project Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!