Solar Magazine - De harde cijfers | Nederland wekte deze zomer het meeste zonne-energie op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De harde cijfers | Nederland wekte deze zomer het meeste zonne-energie op
© Volvo

De harde cijfers | Nederland wekte deze zomer het meeste zonne-energie op

Nederland wekte binnen Europa in de zomer van 2022 relatief gezien de meeste zonne-energie op en is Europees koploper. Deze week in ‘De harde cijfers’ de nieuwste data van de Europese klimaatdenktank EMBER.

EMBER heeft becijferd dat de Europese Unie (EU) door een recordproductie van de opgestelde zonnepanelen 29 miljard euro aan gasimport heeft voorkomen, te weten 20 miljard kubieke meter. In de periode mei-augustus 2022 was namelijk 12,2 procent van de elektriciteitsproductie in de EU afkomstig van zonnepanelen, 11,7 procent van windmolens en 11 procent van waterkrachtcentrales. Kolen zijn nog altijd goed voor 16,5 procent van de stroomproductie in de EU.

99,4 terawattuur
In 4 maanden tijd werd 99,4 terawattuur zonnestroom opgewekt ten opzichte van 77,7 terawattuur vorig jaar.

In 18 van de 27 EU-landen werden records voor het aandeel zonne-energie verbroken. 10 lidstaten wekten in de zomer van 2022 meer dan een tiende van hun elektriciteit op uit zonnepanelen. In België en Denemarken gebeurde dat voor het eerst. Het hoogste aandeel werd, zoals te zien  in onderstaande grafiek, bereikt in Nederland (23 procent), Duitsland (19 procent) en Spanje (17 procent).

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
DSG B.V. zoekt:

AC-monteur

Fulltime (40 uur) - Steenslag 1, 5531 MC Bladel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!